Pentru a inmatricula maina fara plata taxei auto este suficient sa se faca cerere doar la DGFP si Prefectura, sau trebuie facuta cerere si la tribunal?
Mergi la administrația financiară pentru a intra în posesia deciziei de calcul al taxei, taxă pe care nu o plătești, ci o contești. Astfel, vei începe prin a formula o contestație la Administrația Finanțelor Publice care a emis decizia de calcul a taxei, la care vei anexa următoarele documente, în copie:
cartea de identitate a solicitantului;
decizia de calcul a taxei de poluare;
cartea de identitate a vehiculului (CIV);
certificatul de autenticitate (RAR);
documentele de înmatriculare naționale eliberate de autoritățile străine (traduse și legalizate);
contractul de vânzare-cumpărare.
În același timp vei depune o cerere la Instituției Prefectului - Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări a Autovehiculelor pentru înmatricularea mașinii fără plata taxei.
Dupa primirea raspunsului sau lipsa lui se merge in instanta.
In cazul in care am castigat in instanta dreptul de a inscrie masina fara plata taxei de poluare dar cei de la tribunal au gresit sentinta, mai e valabila sentinta daca de anul viitor intra in vigoare noua lege? Mentionez ca voi depune cerere de indreptare a greselii.
Din cate stiu eu puteti trimite documentele prin posta cu confirmare de primire. Eu am castigat procesul cu Directia de Inmatriculari dar cei de la Tribunal mi-au gresit seria sasiului de pe sentinta.
Taxa auto
ionuttiron
vreau sa cumpar un renault laguna din 2001 si doresc sa-l inmatriculez fara sa platesc taxa auto ce trebuie sa fac . recomandati-mi un avocat (vezi toată discuția)