avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

Pentru a inmatricula maina fara plata taxei auto este suficient sa se faca cerere doar la DGFP si Prefectura, sau trebuie facuta cerere si la tribunal?
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 16:30, 11 Decembrie 2012
Mergi la administrația financiară pentru a intra în posesia deciziei de calcul al taxei, taxă pe care nu o plătești, ci o contești. Astfel, vei începe prin a formula o contestație la Administrația Finanțelor Publice care a emis decizia de calcul a taxei, la care vei anexa următoarele documente, în copie:
cartea de identitate a solicitantului;
decizia de calcul a taxei de poluare;
cartea de identitate a vehiculului (CIV);
certificatul de autenticitate (RAR);
documentele de înmatriculare naționale eliberate de autoritățile străine (traduse și legalizate);
contractul de vânzare-cumpărare.

În același timp vei depune o cerere la Instituției Prefectului - Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări a Autovehiculelor pentru înmatricularea mașinii fără plata taxei.

Dupa primirea raspunsului sau lipsa lui se merge in instanta.

Cu stima.
Pot trimite documentele prin posta cu confirmare de primire?
In cazul in care am castigat in instanta dreptul de a inscrie masina fara plata taxei de poluare dar cei de la tribunal au gresit sentinta, mai e valabila sentinta daca de anul viitor intra in vigoare noua lege? Mentionez ca voi depune cerere de indreptare a greselii.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
alexmax84, utilizator
Din cate stiu eu puteti trimite documentele prin posta cu confirmare de primire. Eu am castigat procesul cu Directia de Inmatriculari dar cei de la Tribunal mi-au gresit seria sasiului de pe sentinta.
Sigur ca da, e mai comod sa trimiteti prin posta.

Cand trimteti cu confirmare de primire, parca undeva la obsv. pe formular sa scrieti contestatie taxa auto.

Bafta.

Alte discuții în legătură

Taxa auto - recuperare jacquelline jacquelline Toamna trecuta mi-am cumparat un autoturism din Germania pe care am vrut sa-l inmatriculez fara plata taxei pentru mediu. In acest sens am actionat in judecata ... (vezi toată discuția)
Taxa auto ionuttiron ionuttiron vreau sa cumpar un renault laguna din 2001 si doresc sa-l inmatriculez fara sa platesc taxa auto ce trebuie sa fac . recomandati-mi un avocat (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto,fara taxa de poluare ? gigelas gigelas Buna ziua, Am o autoutilitara,adusa din Germania. Vreau sa o inmatriculez in Romania. Pot solicita Tribunalului sa pronunte o hotarare in sensul obligarii ... (vezi toată discuția)