avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

Pentru a inmatricula maina fara plata taxei auto este suficient sa se faca cerere doar la DGFP si Prefectura, sau trebuie facuta cerere si la tribunal?
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 16:30, 11 Decembrie 2012
Va rog sa-mi mai spuneti o singura informatie: daca depun pana la 31.12.2012 solicitarea de inmatriculare fara plata taxei auto, mai am sanse sa primesc un aviz favorabil?
Va trebui sa asteptati raspunsul de la Directia de Inmatriculare in termen de 30 de zile. O alta sansa pt dv. ar fi ca noua lege privind taxa de prima inmatriculare sa fie amanata din nou. Mai bine mergeti la un birou de avocatura si vedeti exact pasii de urmat. Va stafuiesc sa va grabiti deoarece institutiile statului nu lucreaza pana pe 31.12.

jacquelline a scris:

Va rog sa-mi mai spuneti o singura informatie: daca depun pana la 31.12.2012 solicitarea de inmatriculare fara plata taxei auto, mai am sanse sa primesc un aviz favorabil?


Cererea o depun cel tarziu saptamana viitoare.
Pe mine m-a sfatuit cineva sa depun contestatia la DGFP si solicitatea de inmatriculare fara plata taxei la serviciul de inmatriculari si in acelasi timp sa fac si solicitarea catre tribunal.
Este corect?
puteti face toate cele de mai sus si apoi sa completati dosarul cu respingerea de la serviciul de inmatriculari. Insa ar trebui sa va interesati, sa nu faceti lucrurile acestea degeaba.
A castigat cineva fara ajutorul unui avocat?
Este suficienta simpla depunere a actelor la institutiile amintite?
A folosit cineva modelele de contestatii / solicitari care se gasesc pe diverse site-uri?
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
jacquelline, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto - recuperare jacquelline jacquelline Toamna trecuta mi-am cumparat un autoturism din Germania pe care am vrut sa-l inmatriculez fara plata taxei pentru mediu. In acest sens am actionat in judecata ... (vezi toată discuția)
Taxa auto ionuttiron ionuttiron vreau sa cumpar un renault laguna din 2001 si doresc sa-l inmatriculez fara sa platesc taxa auto ce trebuie sa fac . recomandati-mi un avocat (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto,fara taxa de poluare ? gigelas gigelas Buna ziua, Am o autoutilitara,adusa din Germania. Vreau sa o inmatriculez in Romania. Pot solicita Tribunalului sa pronunte o hotarare in sensul obligarii ... (vezi toată discuția)