avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... urgent......va rog
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

urgent......va rog

buna ziua.am o intrebare;am un cont in banca si o masina pe numele meu.fiind bunuri personale proprii,in caz de divort se poate cere partaj pe ele?daca le trec pe firma,se considera bunurile firmei?
nu pot fi partajate,fiind pe firma,nu?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:46, 4 Februarie 2009
Daca masina a fost cumparata in timpul casatoriei este bun comun si va face obiectul partajului. In ceea ce priveste sumele de bani din contul bancar, depinde de unde provin acele sume de bani. Sunt proprii doar daca provin din vanzarea unui bun propriu, altfel, chiar si daca provin din salariu, sunt comune. Daca treceti vindeti masina catre firma unde sunteti unic asociat, nu va mai putea face obiectul partajului. Dar partile sociale pot face obiectul partajului, asta in functie de momentul cand a fost infiintata/preluata firma respectiva.
Daca sumele de bani sunt depuse in timpul casatoriei, tot comune sunt, indiferent cine apare pe cont.
Iar partile sociale pot fi atribuite si sotiei in urma partajului, cu atat mai mult cu cat bunuri comune au ajuns in societate. Ca sa nu spun ca sunt si alte posibilitati, sotia sa ceara masina firmei etc.
Sau bani pe ea.
Dupa caz si ce urmareste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie manuala favorit.md favorit.md In cadrul unui partaj: sotia a primit o suma de bani de la parintii ei inainte de casatorie, dara fara a se incheia un act de donatie. Din acesti bani sotul a ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru recuperare creanta ava 74 ava 74 buna ziua! va rog sa imi dati un sfat! sunt un particular care am inchiriat unei firme un imobil .Contractul este semnat de mine si de administratorul ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament. buna seara . as dori sa stiu daca pot sa ... dansidana dansidana VANZARE APARTAMENT. Buna seara . As dori sa stiu daca pot sa vand apartamentul propritate personala daca am acordul sotului in scris dat in fata unui notar ... (vezi toată discuția)