avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vrea sa plece de acasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vrea sa plece de acasa

Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati unu dintre ei aici intra el ea sau parintii lui daca parinti fetei face plangere la politie ? nu incercati sa convingeti ca e mai bine sa stea acasa ca a incerca toata lumea si e de ne clintit . multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: amy02 , utilizator 21:27, 15 Decembrie 2012
cazacuioana a scris:

Prietenul minor si parintii sai vor raspunde penal pentru relatii sexuale cu o minora, sechestrare etc .


Actul sexual cu un minor are ca subiect pasiv (adica "victima") un minor de pana la 15 ani!

Din punct de vedere penal nimeni nu pateste nimic

Cat privește situația de fond poate vb cu un consilier scolar sau unul dintre psihologii de la un spital public.

Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2012
Alexandru Manole, Avocat
Depinde exact de situatie, in cazuri extreme se poate ori ca parintii baiatului sa fie decazuti din drepturi (daca fac plangere parintii fetei), ori parintii fetei sa fie decazuti (daca fata chiar are motive sa plece: e batuta, neglijata, parintii sunt plecati din tara, etc., etc.)

Sau se poate sa nu se intample nimic (poate nici parintii nu fac nimic, nici Politia si/ sau Protectia Copilului).

EDITAT

O sugestie pentru fata, baiat si prietenii lor: incercati sa va intalniti mai des pe la scoala, eventual sa si invatati pentru a va da sansa sa aveti un viitor si incercati sa vorbiti cu parintii vostri personali, poate ca si ei au trecut prin situatii asemanatoare .... :) Invatati de la ei, iar daca prietena voastra are 16 ani inseamna ca are mai putin de 2 ani pana cand poate sa se mute unde vrea si sa faca ce doreste, fara a crea probleme altora (aici ma refer la faptul ca ii pune pe parintii baiatului intr-o situatie urata si poate chiar va semana discordie intre baiat si parintii lui..., daca asta e dovada de iubire din partea ei atunci eu nu mai stiu nimic).
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
cazacuioana a scris:

Prietenul minor si parintii sai vor raspunde penal pentru relatii sexuale cu o minora, sechestrare etc .

Nu va suparati, sunteti cu adevarat avocat? Ca din ceea ce ati raspuns nu se vede. Unde ati gasit scris ca a fost sechestrata?
Aici trebuie facuta separatie intre intretinerea de relatii sexuale cu un minor de peste 15 ani si parasirea domiciliului parintesc de catre acesta. Un minor este sub tutela (aici parinteasca) pana la implinirea varstei de 18 ani.
Problema se pune sub alt aspect: parintii baiatului nu pot sa o primeasca in gazda pe fata (ca ce altceva constituie mutarea fetei in casa parintilor baiatului fara act de casatorie?) fara acordul parintilor fetei.

O sugestie pentru parinti (atat ai fetei cat si ai baiatului): explicatile copiilor cat e de greu sa cresti un copil si intrebati-ii ce cred ca vor face daca ajung in aceasta situatie.

Personal mi-a ramas in minte o intamplare:
Am auzit pe cineva in spatele meu spunandu-i prietenului lui:
-Stii ce mi-a zis fata mea: Tata, intotdeauna te-am iubit, dar de cand am copil si vad ce greu este sa-l cresti te iubesc de zece ori mai mult!

amy02 a scris:

Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati unu dintre ei aici intra el ea sau parintii lui daca parinti fetei face plangere la politie ? nu incercati sa convingeti ca e mai bine sa stea acasa ca a incerca toata lumea si e de ne clintit . multumesc anticipat


Deci nu e vb de sex sau de sechestrare ... si cred ca motive are ,am vazut la cineva care spunea de consilieru scoli ,prietena mea merge la psiholoaga scolii
si a vorbit cu ea si a facut teste
si ii sa spus ca cea ce se intampla in casa ei se numeste abuz psihic si nu mai are mult pana la depresie si sunt multe de povestit dar am citit undeva ca daca se duce si da o declaratie la polite cumca sta acolo de buna voie si nimeni nu o obliga politia nu se mai baga (acum nu zic ca nu sunt si portite de scapare )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minora D3m3nTuL D3m3nTuL Buna...am 22 ani si sunt cu o fata de aproape 15 ani...fata este virgina si parinti ei au spus ca merg sa ma de`a la politie.ce mi se poate intampla?ei vor sa ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori amein amein Daca fata a plecat de acasa 3 zile iar tatal ei a depus plangere impotriva iubitului ei de 19 amandoi negand ca au intretinut relatii sexuale fara ca cineva sa ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)