Postul pt care sunt angajata s-a desfiintat insa in firma mai exista o colega care a ramas pe acelasi post.Imi voi da demisia cu acordul ambelor parti.
As dori sa stiu daca am dreptul la un salariu compensatoriu si la un preaviz de cateva zile.
Stiu ca acum preavizul este de 20 de zile lucratoare dar deja mi-am gasit de lucru si voi incepe mai devreme in partea cealalta.
Intrebarea mea era daca pot cere preaviz doar pentru 2-3 zile si daca am dreptul la un salariu compensatoriu prin lege.Va multumesc mult pt un raspuns!
Puteti sa va dati demisia cu o anumita data, conform intelegerii. Daca este cu acordul partilor teoretic ar trebui sa gasiti intelegere si in privinta preavizului.
In privinta salariului compensatoriu, nu exista un articol din lege care sa oblige angajatorul la plata acestuia, decat daca este specificat in CIM.
1. Nu exista demisie cu acordul partilor ... demisia poate fi cu sau fara preaviz.
2. In caz de incetare a c.i.m. prin demisie nu se acorda salarii compensatorii ..
3. Termenul de preaviz in cazul demisiei este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Prin urmare, daca in c.i.m. aveti prevazut un termen de 15 zile si nu a fost modificat, atunci acesta este termenul de preaviz ce trebuie sa-l efectuati.
4. Intrucat termenul de preaviz in cazul demisiei este prevazut de lege in favoarea angajatorului, acesta poate renunta la beneficiul lui, ceea ce conduce la incetarea contractului de munca la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
Demisie
ContSters151108
Vreau sa renunt la actualul job pentru ca mi-am gasit altul.Daca vreau sa-mi dau demisia cat sunt obligata sa mai stau pentru ca nu as vrea sa ma trezesc data ... (vezi toată discuția)
Demisie
aura19731991
buna ziua.sint angajata de 3 luni la o firma .dar doresc sa plec in alta parte.cum procedez?trebuie sa bag preaviz sau sa imi scriu demisia? (vezi toată discuția)