avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIND RECLAMI PE ANGAJATOR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIND RECLAMI PE ANGAJATOR

CIND reclami la ITM si cind primesti scris ca angajatorul a fost sactionat si nu e trecut suma amenzi conform legi ca a fost sactionat ITM nu e obligat sa treaca reclamatului.
ANGAJATORUL il poate reclama pe angajat ca a aceptat munca la negru si e reclamat de acesta la ITM.
EXSISTA o lege.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:37, 12 Decembrie 2012
ULTIMA intrebare pe acest subiect lucrat pe data de 18,19 si 21 luna trecuta 3 zile la negru si data de 20 imi fac dosarul ptr angajare si angajatorul refuza sa imi primeasca dosarul si eu am renuntat nu acept munca la negru si de ce sa primesc eu amenda am scris aceasta problema la ITM nu a vrut sa imi primeasca dosarul si nu mia platit cele 3 zile atunci ITM nu ma prins in flagrant ca e proba ca am lucrat 3 zile am semnat un registru intrare iesire am stat in uniforma firmei de paza apoi in civil in final ce se intampla pe aceasta problema.INTRE mine si fostul angajator.
Nici nu trebuie flagrant pentru asa ceva .. dvs ati semnat intr-un registru si de acolo se pot efectua cercetarii cu privire daca ati avut sau nu incheiat c.i.m.
DACA primesc amenda eu o pot contesta la ITM sa se transforme in avertisment e prima problema cu care ma confrunt, cu un angajament scris ca nu voi acepta munca la negru pe unde voi lucra.
Orice sanctiune primita de la ITM se poate contesta .... instanta de judecata avand posibilitatea sa înlocuiasca amenda contravenţională cu sancţiunea avertismentului.
CARE este legea si articolul ca angajatul sa primeasca amenda ca la turnat pe angajator la ITM ca a lucrat la negru.
AM lucrat anull trecut la o firma de paza ma trimis in deplasare la negru apoi am semnat contractul si am pus proba in sesizare la ITM si a fost sactionat pe angajatorul.
EU am cerut o cale amiabila angajatorului inscris nu mia raspuns apoi am sesizat ITM.AICI inspectorii de munca trebuie sa analizeze.

Alte discuții în legătură

Munca la negru dorana dorana Buna ziua Lucrezi de 2 saptamani si inca nu am contractu de munca.A venit acuma control de la ITME,am raspuns la ceva intrebri....intrebarea mea este ,,Pot sa ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca cu angajatorul silviu35 silviu35 CONTRACTUL se poate incheia fara o fisa medicala de catre angajator. (vezi toată discuția)
Reclamatie angajator NIKNIKO NIKNIKO buna ziua, satul meu a lucrat cateva luni(3) pe un santier cu un angajator fara forme legale de munca ,acesta ia spus ca-i va face si a ramas doar o ... (vezi toată discuția)