avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare apartament si boxa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare apartament si boxa

buna seara
va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat
am negociat cumpararea unui apartament ,unde vanzatorul ofera apartamentul si o boxa aflata la subsolul blocului.in momentul in care are toate actele in regula observ ca in documente nu este trecuta boxa.Vanzatorul sustine ca detine boxa (pe care eu am vazut-o)si plateste impozit la taxe si impozite pentru aceasta,dar pe cadastru certificatul fiscal si pe actul de mostenire nu este specificata.Un vecin are boxa dar este trecuta si pe cadastru ,inclusiv pe actul de vanzare cumparare.Practic pe scara imobilului exista 8 apartamente si fiecare are boxa lui,deci pot folosi boxa,dar vreau si eu sa o am trecuta pe acte Pot incheia actul la notar si apoi eu sa fac cadastru si sa obtin intabularea,sau vanzatorul sa perfecteze si aceste documenta si apoi incheiat actul,deoarece la stabilirea pretului s-a avut in vedera si existenta boxei
va mutumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:32, 11 Decembrie 2012
Mai bine sa rezolve vanzatorul.
Trebuie clarificat statutul boxei
pentru a va a sigura de realitatea afirmatiilor vanzatorului verificati atent atat extrasul de carte funciara cat si daca in contractul de vanzare cumparare initial este trecut spatiu locativ +anexa boxa
Daca boxa este spatiu comun,in temeiul deciziei CCR acesta nu poate face obiectul unei vanzari,eventual-cu acordul tuturor proprietarilor poate fi concesionat sau inchiriat pe diferite perioade de timp
Daca boxa nu este evidentiata in extrasul de CF nu aveti sanse sa o intabulati
extrasul urmeaza,dar nu este trecuta pe cadastru si nici pe actul initial,dar este trecuta la taxe si impozite.Actul initial este din 1984,cand nu se treceau,dar sigur un alt locatar o are trecuta si intabulata
Daca boxa nu este intabulata mdaca nu este trecuta in contractul de vanzare apartament,nu aveti sanse acum sa o notati la OCPI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare boxa (de la bloc) fara dezmembrare amadeus79 amadeus79 Avem urmatoarea situatie delicata: un bloc unde fiecare apartament are boxa la subsol, cu detalii in Cartea Funciara a apartamentului. In 1998 pe baza unui ... (vezi toată discuția)
Problema cadastru si intabulare Sleipnir23 Sleipnir23 Buna seara, Am gasit un apartament cu doua camere la 39000 de euro pe care vreau sa-l achizitionez prin programul prima casa IV. Dispun de un avans de 12000 ... (vezi toată discuția)
Intabulare alice5patru alice5patru Buna ziua In 2004 am cumparat un apartament. La momentul respective nu am primit cadastru si intabularea. Cine trebuia sa ceara modificarile din cartea ... (vezi toată discuția)