avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incompatibilitate functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incompatibilitate functionari publici

Un functionar public are voie sa fie asociat (fara alta functie) intr-o societate comerciala. Imi doresc un raspuns nu doar o trimitere la articolele din lege. Va multumesc tare mult.
Cel mai recent răspuns: UDRESCU , utilizator 14:29, 17 Decembrie 2012
din pacate informatiile sunt mult prea vagi. dar de principiu Legea 161/2003, spune ca functionarii publici nu ar fi in incompatibilitate cu functii din sectorul privat, in masura in care atributiile functiei publice detinute nu sunt similare cu cele din privat.
in cazul in care este vorba de asociat, trebuie analizata situatia unui eventual conflict de interese, daca exista, cum ar fi eventualele situatii in care exista interese patrimoniale care ar putea interveni intre functia publica detinuta si cea de asociat.samd
Multumesc. Asa ma gandisem si eu, dar e mult mai bine cand mai exista o parere la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat srl si functionar public lee_vue lee_vue Art. 96. - (1) Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții sau activități în ... (vezi toată discuția)
Temei legal conflict de interese, incompatibilități între o persoană cu funcție publică și o societate comercială gmonka gmonka Bună ziua, Aș dori să mă interesez care este temeiul legal pentru conflictul de interese, respectiv incompatibilități între o persoană cu funcție ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate; conflict de interese GHEORGHE CARMEN GHEORGHE CARMEN Buna ZIua, Sunt functionar public si m-ar interesa noutatile cu privire la legea 188/1999 deoarece as vrea sa-mi accesez niste fonduri europene pt. ... (vezi toată discuția)