avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... returnare produs in farmacii
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

returnare produs in farmacii

buna ziua, am cumparat aseara un aspirator nazal electric din farmacie. am constatat ca nu iti face treaba cum trebuie, nu in sensul ca necesita service ci ca la puterea care o are nu ma ajuta deloc. am fost azi dimineata la farmacie si mi s-a spus ca farmacia are alta lege fata de restul unde poti returna in 24 ore si ca la ei nu se returneaza. a ramas aparatul la ei, urmand ca maine sa vina distribuitorul aparatului cu alt aparat identic sa faca comparatie, dar mai mult de atat nu au ce sa imi faca, dupa spusele lor. exista intr-adevar lege speciala prin care farmaciile nu returneaza banii???
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:16, 12 Decembrie 2012
Nu exista nicio lege care sa prevada obligatia vanzatorului (farmacie sau orice alta firma) de a returna banii, in niciun interval de timp, daca se razgandeste cumparatorul - tine de strategia de marketing a firmelor.
Doar la cumparaturile online firmele sunt obligate sa restituie banii fara nicio motivare daca in termen de 10 de zile cumparatorul renunta la produs.
atunci sa dea altceva in schimb
Doar daca vor - nu ii puteti obliga.
Incercati cu vorba buna, deocamdata sustinere in acest sens nu exista in legislatia protectiei consumatorilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produse cosmetice puff_real puff_real Buna ziua! am mai auzit de la cunoscuti ca ar exista ceva legi cum ca se pot returna produsele la magazinele de unde au fost cumparate daca ele sunt intacte ... (vezi toată discuția)
Urgent doresc un raspuns! am cumparat o cutie de nurofen forte ... Andreea Vogue Andreea Vogue Urgent doresc un raspuns! Am cumparat o cutie de nurofen forte de la o farmacie, dar mam razgandit si doresc sa returnez cutia de nurofen forte din motive ... (vezi toată discuția)
Returnarea medicamentelor. Adela_Vrd Adela_Vrd Buna ziua! Am si eu niste nelamuriri in ceea ce priveste returnarea medicamentelor. Mama mea a cumparat niste medicamente prescrise de medicul de familie, a ... (vezi toată discuția)