avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eliberari documente
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eliberari documente

Buna seara! As dori sa aflu daca exista o interdictie referitoare la eliberarea unor copii ale unor documente referitoare la dreptul de proprietate al unei persoane, la solicitarea unei alte persoane cu care proprietarul nu are aparent nici o legatura , insa solicitantul copiei invoca un interes legitim pe care doreste sa-l dovedeasca ulterior prin instanta de judecata. Desi i s-a sugerat sa se adreseze instantei care va solicita documentul respectiv, acesta insista in obtinerea lor.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Tpopa , utilizator 22:51, 12 Decembrie 2012
Depinde ce fel de documente solicitati. La carte funciara puteti sa solicitati, fara sa aveti vreo legatura cu proproetarul, un extras de carte funciara. Se depune cererea la biroul de carte funciara insotita de copia CI a persoanei care solicita. Mentionati ca solicitati un extras de informare. In cazul altor documente, acte de prorietate, nu se poate. Doar instanta poate solicita pe calea unei actiune depuse. Sau printr-o interventie a unui avocat.

Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot legaliza o copie a cartii de identitate in lipsa titularului? Roxana 73 Roxana 73 As putea face o copie lagalizata a cartii de identitate a nepoatei mele din Italia in absenta ei? Mentionez ca ii este necesara pentru eliberarea unei ... (vezi toată discuția)
Inscriere in cartea funciara si obligativitatea legalizarii copiilor chiochiu chiochiu consider ca este un abuz al celor de la cadastru sa-mi solicite un teanc de documente legalizate la notar, cand ar fi mult mai simplu sa verifice valabilitatea ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara solicitata de notar Artigas Artigas Va salut, Va rog sa-mi spuneti daca pentru a nu exista nici un fel de suspiciuni in legatura cu posibila destinatie a documentelor incredintate notarului in ... (vezi toată discuția)