avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna totala euroins
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna totala euroins

am fost implicat intr-un accident rutier,iar vinovatul avea rca la euroins.din constatarile celui de la asigurari a rezultat faptul ca masina este dauna totala.despagubirea acordata a fost de 2518 euro si epava.este vorba despre un vw passat combi din 2005,diesel,1.9TDI,servo,abs,esp,full electric,oglinzi electrice si incalzite,comp de bord,pilot automat,navigatie mare,insertie mahon,climatronic,casetofon+magazie de 6 cd,senzori parcare,comenzi pe volan,8 airbag-uri,cotiera fata-spate,jante aluminiu pe 16,cutie manuala 5 trepte,inscris in ro in 2009,km 210.000.In urma incidentului au rezultat urmatoarele avarii:radiator racire,radiator clima,airbaguri pasager+sofer,intercooler,trager,aripa dreapta,capota,parbriz,faruri,tragar(suport radiatoare),spoiler fata,bara fata grunduita,cap lonjeron stanga,proiector stanga fata,toate plasticurile din fata radiatoarelor,senzor temperatura ext,rezervor stropgel,rezervor de ulei servo,vascocuplaj,suport intercooler+alte maruntaie.este normala aceasta evaluare?ce ma sfatuiti?poate cineva sa-mi estimeze pretul corect al banilor pe care trebuie sa-i primesc?va multumesc
Cel mai recent răspuns: mircea84 , utilizator 13:57, 31 Ianuarie 2013
mirceaculus a scris:

si totusi...exista posibilitatea de a diminua ultima oferta p care mi-au facut-o?eu am un deviz p care l-au calculat intr-un service bun,dar cred k ii apuca ametzeala cand vad k valoarea pieselor(noi) depaseste 38.000lei,fara manopera..cum trebuie sa procedez sa vad si eu modul cum au calculat ei daunele?reprezentantul de la daune a zis k el nu stie nimic,doar suma trimisa de cei de la Bucuresti..el nu mi-a cerut nici dotari sau alte detalii despre masina...nu sunt importante si astea l calculul masinii?

Nu inteleg cum ar putea primi intreaga valoare ramasa daca autoturismul se afla in dauna totala. In mod obligatoriu asiguratorul va scadea valoarea epavei (0,1-25%) fie ca pagubitul vrea sa repare masina, fie ca solicita plata inaintea reparatiei.
Astept cu interes raspunsul dvs.
Dauna totala, se declara in raport cu valoarea reala (suma maxima de despagubire ). Valoarea de max. 25% pentru epava, se retine in cazul in care pagubitul nu doreste repararea masinii ci primirea sumei de bani(regie proprie), urmand sa valorifice epava(de multe ori, epava se valorifica mult peste acea evaluare de 25%).Daca pagubitul doreste repararea, reparatorul primeste maxim 100% = valoarea reala, pagubitul urmand sa achite diferenta in plus(daca exista).
In prima varianta/optiune, se procedeaza astfel pentru ca pagubiul se poate multumi numai cu un pret al masinii, despagubirea fiind limitata tehnic la o anumia suma calculata absolut dupa un algoritm, care corespunde numai aproximativ cu realitatea, pentru toate cazurile posibile.
N.B. Pe acest "nu inteleg" se bazeaza lichidatorii de daune, oferind din start pagubitilor, sume sub limita normata, in speranta ca vor aduce in mod meritoriu economii firmei de la care pot primi chiar si bonus-uri:yeah:
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2012
nucu$, utilizator
Va prezint un caz concret: valoare reala auto 30,000 euro, deviz estimativ reparatie 27,000 euro.
In acest caz dvs spuneti ca daca persoana pagubita opteaza pentru repararea masinii, acesta va primi de la asigurator 27,000 euro. Aflandu-ne in cazul de dauna majora(totala) asiguratorul va spune ca autoturismul nu se repara si va scadea in mod obligatoriu valoarea epavei (0,1-25%). Daca pagubitul va dori sa repare auto, acesta o poate face, dar va trebuie sa plateasca diferenta de la 22,500 euro (valoarea reala - epava) pana la valoarea totala a reparatiei.
Eronat: pagubitul nu primeste niciun ban, asiguratorul plateste 27000E (echivalent in ron) reparatorului pe baza facturii.Faceti confuzie (probabil indusa de cineva!) cu situatia unei daune lichidata pe polita CASCO, unde apare dauna totala financiara, specificata in conditiile de asigurare, si care poate fi de 75-80% din suma asigurata (nu valoarea reala).Mai precis, conform conditiilor de asigurare, daca valoarea reparatiei depaseste acel procent stabilit (80-75%) . se considera dauna totala si asiguratorul plateste asiguratului (personal sau reparatorului) numai diferenta, dupa ce a retinut valoarea calculata a pieselor reutilizabile inventariate.
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2012
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Dauna totala Ioan Ciobanu Ioan Ciobanu [b]Interventie moderator[/b] @sebany Va rog sa nu postati probleme ce nu au legatura cu subiectul initial chiar daca sunt asemanatoare. Deschideti un ... (vezi toată discuția)
Reparatie pe polita rca arhitectool arhitectool Buna ziua, In urma unui accident foarte grav, masina mea (care era parcata) a fost avariata iar eu m-am prezentat a doua zi cu polita RCA a vinovatului la ... (vezi toată discuția)
Dauna auto prea mica Silviu19xx Silviu19xx Am fost implicat intr-un accident de masina ca parte vatamata. Firma de asigurari a constatat dauna totala , oferindu-mi suma de 3000 lei. Masina mea este un ... (vezi toată discuția)