avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reducere plata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reducere plata intretinere

Vreau sa stiu daca exista o lege prin care persoanele (APARTAMENTELE) de la ultimul nivel pot primii(beneficia) in baza vreunei legi de o scutire sau mai bine zis o reducere (eventual procente) la plata caldurii calculata pe apartament. Apartamentele nu au repartitoare de costuri, decit apometre si contuoare la subsol.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:52, 15 Decembrie 2012
Din constructie, apartamentele de la ultimul nivel au fost proiectate sa aiba un numar mai mare de elementi la calorifere decat restul apartamentelor.
Nu exista astfel de dispoxzitie,deoarece tehnic,apartamentele de la parter situate deasupra caii de acces ,de la ultimul nivel si de pe lateralele imobilului beneficiaza de numar sporit de elementi la calorifer,tocmsi pentru a asigura confort termic prevazut in normative - similar restului apartamentelor
Totusi, am auzit de la cineva ca ar exista o asemenea lege data tocmai pt. ca au fost cazuri cind anumiti vecini din bloc nu dadeau voie sa se inlocuiasca coloanele de caldura din apartamente si tevile erau colmatate. Un alt motiv pt care a fost data legea era ca RADET nu are posibilitatea sa inlocuiasca tevile si locatari sufera. Asociatiile de locatari in baza acestei legi pot in sedintele de comitet sa hotarasca sa aplice aceasta lege. Nu am auzit sa se vorbeasca si despre celelalte situatii, nu spun ca nu ai dreptate.
Poate mai ne interesam.
Nu exista asemenea lege.
Coloanele de distributie caldura sunt in proprietatea asociatiei de proprietari care trebuie sa se ingrijeasca de aerisirea lor, astfel incat si locatarii de la ultimele etaje sa poata beneficia de caldura.
Dar si proprietarii au obligatia sa-si verifice, sa-si intretina, caloriferele proprii pentru a functiona la capacitate maxim posibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc pentru ceea ce nu beneficiez gigi.bdg gigi.bdg Platesc intretinerea la zi... dar nu beneficiez de energie termica... nu am caldura cum ar trebui. .X-( ce trebuie sa fac ? sau ce trebuie sa faca ... (vezi toată discuția)
Coloane incalzire colmatate, refuz acces pentru schimbarea lor ursulina ursulina Bună seara! Poate să mă îndrume cineva în legătură cu refuzul unui locatar de a permite accesul în apartament pentru schimbarea coloanelor de ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea coloanelor de caldura ContSters63003 ContSters63003 buna ziua! am si eu o problema, pe care nu stiu cum s-o rezolv. locuiesc intr-un bloc de 4 ani. blocul este vechi, are vreo 35 de ani. la baie nu ... (vezi toată discuția)