avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuare din locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuare din locuinta

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:sora mea s-a casatorit acum 11 ani si sotul ei s-a mutat in apartamentul dobandit de ea inainte de casatorie.De o perioada nu se mai inteleg si sora mea i-a spus sa plece numai ca el nu vrea sa paraseasca locuinta.In decursul celor 11 ani cat au stat impreuna in locuinta s-au facut unele imbunatatiri (gresie,faianta,balcon termopan,etc)iar el considera ca pentru faptul ca a stat atatia ani acolo si a muncit are dreptul sa stea acolo si sa plece cand vrea el.Va rog sa-mi spuneti care ar fi calea legala de evacuare ?!
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:05, 13 Decembrie 2012
Divortul si partajul si in paralel o eventuala ordonanata presedintiala pana la solutionarea irevocabila a divortului, dar nu cred ca are mari sanse.

Sotul va invoca un drept de retentie pana la obtinerea sumelor investite in apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare in urma divortului ToaderDaniela ToaderDaniela Sunt proprietara unui apartament dobandit inaiantea casatoriei.In urma divortului cu hotatare definitiva si a partajului si a evacuarii in curs,nu gasesc o ... (vezi toată discuția)
Ce pot face legal? disc disc Am reziliat un contract vînzare-cumpararea cu ani in urma ,locuind în continuare în acel apartament ,proprietarul fiind tatăl meu vitreg ,în decurs de ani ... (vezi toată discuția)
Parintii vor sa ma dea afara din casa divka divka As dori lamuriri in problema mea.Locuiesc in apartamentul parintilor mei impreuna cu sotul si fiica in varsta de 2 luni.Parintii mei stau la tara,avand acolo o ... (vezi toată discuția)