avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Taxa de 0,3% se depune odata cu introducerea actiunii ?
Cel mai recent răspuns: CLEMENT PINTILIE , Consilier juridic 13:05, 13 Decembrie 2012
taxa este de 3% si se depune odata cu introducerea actiunii sau pana la primul termen de judecata asa cum va pune in vedere instanta prin citatie.
Pentru cererile de partaj, taxa judiciara de timbru va fi de 3% la valoarea masei partajabile si o stabileste instanta, deci nu va fi depusa la introducerea actiunii.
Plata taxelor judiciare de timbru se face în numerar, prin virament sau în sistem on-line, în contul bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale în care îşi are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul fiscal debitorul taxei.
exact,insa se poate cere si la prima zi de infatisare ca fiind o actiune netimbrata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata taxa de timbru judiciara crysstianno crysstianno taxa de timbru judiciara se poate plati si online in contul directiei taxe si impozite locale? (vezi toată discuția)
Taxa timbru judiciar daniela iosifescu daniela iosifescu Buna ziua! Am domiciliul in Sinaia, o casa cu o curte in comuna Bezdead- care face obiectul unui proces de granituire si dosarul acestui proces la Judecatoria ... (vezi toată discuția)
Achitare timbru judiciar sinad sinad Buna ziua! Am deschis o actiune pentru recuperarea unei taxe auto si am trimis-o prin posta la Tribunal fara sa platesc timbrul judiciar (distanta de la mine ... (vezi toată discuția)