Buna ziua
Lucrez la o societate E ca suport vanzari. Aceasta urma sa fie vanduta societatii G, dar neintelegandu-se la pret, societatea G va cumpara doar documentatia tehnica si va prelua personalul societatii E. Societatea E ne cere sa ne dam demisia (in felul acesta ea este exonerata de obligatia de a ne asigura plati compensatorii) urmand ca apoi sa fim preluati de societatea G, pe baza unui acord intre cele 2 societati, acord pe care insa nu l-a vazut nimeni, nimeni nu stie ce se stipuleaza acolo. Doar ni se promite ca vom fi preluati cu acelasi salariu dar cu contract pe perioada determinata de 3 luni.
Intrebarea mea este urmatoarea:
- daca-mi dau demisia voi mai beneficia de somaj?
Eu cred ca daca-mi dau demisia pierd orice drept, inclusiv plati compensatorii si nici nu stiu daca voi fi preluat de scietatea G, atata timp cat nimeni nu a vazut acel acord. Deci in cazul asta eu pierd tot
Sau sa zicem ca voi fi preluat de societatea G, cu acelasi salariu pt 3 luni si apoi, la expirarea perioadei voi fi dat afara sau mi se va oferi un salariu la jumatate. In acest ultim caz eu voi mai beneficia macar de somaj, dupa doar 3 luni lucrate la noua societate?
Sper ca m-am facut inteles.
Va multumesc si va doresc o zi buna
Daca va dati demisia nu mai puteti beneficia de indemnizatia de somaj ,,, in cazul demisiei nu se acorda salarii compensatorii.
Acordarea de salarii compensatorii este obligatorie pentru angajator numai daca este stipulata in ccm aplicabil acestuia , in reg.intern sau in c.i.m. ... in caz contrar, angajatorul nu are nicio astfel de obligatie.
Daca se merge pe varinat preluarii de catre o noua societate la care se incheie un nou raport de munca pe durata determinata, atunci la expirarea duratei pentru care s-a incheiat noul c.i.m. puteti beneficia de indemnizatia de somaj .