Buna ziua,
Doresc sa cumpar(prin credit) impreuna cu sotia un apartament dar contractul de vanzare cumparare (la fel si cel de creditare) se va face pe numele cumnatului si a sotiei sale. Asta deoarece noi nu ne puteam incadra in programul prima casa deoarece detineam impreuna o casa la tara.Cu alte cuvinte noi o sa platim ratele la credit dar apartamentul va fi pe numele altor persoane.Intelegerea verbala este ca atunci cand achitam apartamentul ei(cumnatul si sotia lui ) il vor trece pe numele nostru.
In cazul in care nu vor sa mai recunoasca ca acel contract de vanzare cumparare nu corespunde realitatii si ca adevaratii cumparatori suntem noi - cum pot dovedi la instanta acest lucru? Ce ma sfatuiti?
Multumesc
Dar v-ati intrebat, daca ei se despart, ce se va intampla cu bunul dvs se va impartii intre ei? Daca nu vor recunoaste ce ati discutat verbal, va trebui sa demonstrati ca ilegal prin intermediul lor ati beneficiat de programul prima casa, stiu ca este vorba de dobanda mai mica, impozit imobil scutit, fiind luat imobilul cu credit. Deja aveti semne de indoiala in privinta lor, prin faptul ca ati adresat aceasta intrebare. Concluzia o trageti singur.
Daca veti proceda asa cum doriti, puteti avea succes in instanta cu o actiune in constatarea unei simulatii prin interpunere de persoane daca acum, inainte sau concomitent cu actul de cumparare, incheiati cu cumnatii un contrascris, un alt contract care sa corespunda vointei reale a partilor, act ce trebuie sa corepunda conditiilor de fond si forma..
Speta interesanta
uleana
In 2001 se incheie un antecontract sub semnatura privata intre promitentul - vanzator si promitentul - cumparator si se da un avans reprezentand 20% din ... (vezi toată discuția)
Acte
f_horeanu@yahoo.com
Buna ziua, acum 2 ani cumnata mea impreuna u sotul ei, mi-a facut un credit prima casa pe numele ei, eu ne putand ( mentionez ca toate cheltuielile cu avans, ... (vezi toată discuția)