avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia, fara preaviz!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia, fara preaviz!

Buna ziua, as dori sa stiu si eu de la cineva mai experimentat ce se poate intampla daca mi-am dat demisia fara preaviz de la firma la care am lucrat.

Mentionez faptul ca am lucrat 2 ani de zile si din ziua cand am inceput si pana in ziua cand mi-am dat demisia eu nu am primit nici un contract de munca, nici nu am semnat vreunul. Totusi, la un momendat cand am cerut o copie dupa contract de munca...mi-a fost data o copie xerox abia vizibila, unde erau trecute datale mele si ale angajatorului. Parea ca este stampilat la fortele de munca, dar din cate am aflat contabila care lucra pentru patron lucra in paralel si la fortele de munca si ii facea falsuri in acte.
ACEST CONTRACT NU ERA SEMNAT DE MINE ! (era semnat probabil de contabila). Probabil ca l-au semnat ei in locul meu.

Eu cand m-am angajat, dupa perioada de proba m-am prezentat cu cartea de munca pe care o aveam de la angajatorul anterior, pentru a mi se face contract de munca. Ce s-a intamplat cu aceasta carte de munca nu stiu.

Ce se poate intampla in acest caz ? A trecut deja 1 luna de cand mi-am dat demisia.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 19:34, 16 Februarie 2005
nasoala situatie!

1. sesizeaza Inspectia Munci, Ministerul Muncii, etc!!!
2. daca nu ai avut contract de munca , atunci este impropriu formulat ca ti-ai dat demisia! prin demisie inceteaza contractul de munca; premisa este deci ca exista un contrct de munca.
3. incearca sa faci rost de probe (pregateste-te de proces!): copia de cim despre care vorbesti, martori, orice documente la care mai ai inca acces! este foarte important sa faci rost de o dovada ca ai predat cartea de munca!
Proces ? Pai daca nu imi face el mie proces, eu nu am nici o treaba, eu am acum alt loc de munca mai bun si e totul OK.

Singura problema e sa aflu ce s-a intamplat cu cartea de munca ca sa poata sa ma angajeze noul patron. Daca nu declar pe propia raspundere ca nu am mai avut carte de munca si gata.

Oricum as fi fost curios sa stiu cam ce imi poate face vechiul patron ca am plecat asa direct si ma ameninta ca "o fac pe pilea mea" !

Intrebarea de baza sta asa: Din punct de vedere legal, imi poate face ceva ? (avand in vedere ca acel "contract" era semnat de el sau contabila)
Daca am inteles eu bine, tu vrei sa-ti recuperezi cartea de munca - fa o plangere la inspectoratul teritorial de munca, dar cred ca va trebui sa dovedesti ca ai fost angajatul lor. N-ar trebui sa fie o problema totusi
Da exact asta vreau! Mai bine zis sa stiu daca am!

Si totusi poate imi raspunde cineva care stie bine legea si la intrebarea de mai sus!
"Din punct de vedere legal, imi poate face ceva ? (avand in vedere ca acel "contract" era semnat de el sau contabila)"

Multumesc oricum tuturor pentru raspunsuri!
In principiu nu, dar nu se stie niciodata. Asa cum ti-a spus cineva mai sus, strange actele pe care le ai de la firma respectiva, pentru ca nu se stie niciodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am depus plingere la politie si parchet,pentru inselaciune,fals si uz de fals. dar nimic. dorudoru dorudoru Am depus plingere la politie si parchet. Am fost chemata am dat o declaratie in detaliu si atat. Politia nu mi-a cerut specimen de semnatura pentru o ... (vezi toată discuția)
Demisie marov marov 1. Lucrez la un punct de lucru al unei societati, unde trebuie sa depun demisia? 2. La aceasta societate lucrez de aprox 3 luni dar nu am primit inca nici un ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca inexistent?! alinescu alinescu Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie pe care nu pot sa mi-o explic: - fostul angajator sustine ca a inregistrat contractul dintre mine si el si ca a platit ... (vezi toată discuția)