avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum inregistrez reducerile?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum inregistrez reducerile?

Sunt PFA. Am marfa intrata cu NIR.
O sa incep sa aplic reduceri in functie de valoarea cumparaturilor: de la 5% pana la 20%.
Cum inregistrez traba asta? Cu ce valoare tai bonul fiscal?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MihaC_ , utilizator 19:29, 13 Decembrie 2012
In bonul fiscal valoarea produselor este cea din N.I.R. iar reducerea se trece la sfarsit daca se face in functie de valoarea bonului sau dupa produsele la care se acorda.

Daca reducerea se acorda si atunci cand cumparaturile sunt facute intr-o perioada de timp (nu se acorda pe loc), se intocmeste factura.
Multumesc pt raspuns.

O sa ii intreb pe cei de la casa de marcat cum trec reducerea pe bon.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)
Produse identice, preturi diferite (ce fac in nir)? vioviod vioviod Primesc factura de marfa de la furnizor. Ii fac Nir-ul. Atunci cand vand nu respect pretul de vanzare stabilit in Nir. Ex: daca am 3buc. din produsul A, ... (vezi toată discuția)
Nir, raport de gestiune, bon fiscal la intreprindere individuala? gabi.b gabi.b La o intreprindere individuala ( neplatitoare de tva), obiect de avtivitate comercializare articole vestimentare, care tine contabilitatea in partida ... (vezi toată discuția)