avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... este obligatoriu ca un judecator sa citeasa dosarul?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

este obligatoriu ca un judecator sa citeasa dosarul?

Pe scurt: dosar partaj intre 2 fosti soti.
- masa partabila compusa din : imobil (coachizit inainte de casatorie),imbunatatiri imobil, bunuri mobile, depozite bancare, autoturism(in timpul casatoriei).
Pt imobil am cerut cota majoritara, mai exact 100%( am adus dovezi chiar f multe, inscrisuri, martori). Pt imbunatatiri, bunuri mobile, depozite bancare, autoturism am cerut tot cota de 100%, fara a veni cu prea multe dovezi.
Eu cred ca judecatorul nici nu a citit dosarul (f stufos), s-a dat sentinta(pe fond) si stupoare: pe imobil 50% cu 50%, iar pt celelalte eu 100%, partea adversa 0%.
Inca nu s-a redactat aceasta sentinta, am citit doar pe just.ro despre aceste procente.
Intrebare:
E posibil ca atunci cand va redacta sentinta, sa-si dea seama judecatorul ca a gresit, si se poate autosesiza el insusi si sa schimbe ceva in stabilrea procentelor?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 00:58, 15 Decembrie 2012
Va raspund transant. Nu este posibil.
Vedeti, din acest motiv este bine ca partile sa treaca mai intai pe la masa medierii. Oricat nu s-ar intelege in principiu, cu ajutorul mediatorului pana la urma vor gasi un limbaj comun si se va intocmi o intelegere ca va respecta vointa partilor si pe baza ei judecatorul va redacta o hotarare intocmai. Nici acum nu este timpul trecut, pentru ca banuiesc ca veti ataca aceasta hotarare si ati putea prezenta un acord de mediere cu intelegerea d-voastra...
De fapt sentinta pe care o cititi pe portalul just.ro data de instanta careia v-ati adresat este un rezumat al minutei (incheierii de sedinta) scrise chiar de judecator..In concluzie nu este posibil ca judecatorul sa-si dea seama ca a gresit.
Este posibil ca judecatorul sa greseasca.
E posibil sa nu inteleaga ceva sau sa inteleaga gresit.
De aceea exista caile de atac.
De citit insa citeste dosarul...
Ceea ce s-a pronunțat în cazul dvs. nu este decât minuta (esența hotărârii instanței și va fi ”îmbrăcată” de instanță cu cele necesare potrivit legii, ce în forma finală se va numi hotărâre judecătorească) iar din momentul pronunțării minutei în ședința publică instanta se consideră desesizata de judecarea cauzei, instanța NU-ȘI poate renega hotărârea sa.Calea dvs. de urmat este cea arătată de dl av. Lascoschi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cand se fixeaza termenul de judecata dupa declararea apelului- hotarare necomunicata mezgageza mezgageza am fost condamnat in iunie,am declarat apel si inca nu am primit termen......pe site am vazut ca in alte dosare au facut apel dupa mine (deci in iulie si ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere pentru divort discofreak discofreak Am incheiat si eu un acord de mediere cu privind desfacerea casatoriei in instanta ... am si eu cateva intrebari ..daca ma poate lamuri cineva .. 1. la ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort prin mediere ioanavianu ioanavianu divortata de 6 luni..partaj pt investitii aduse imobilului proprietatea mamei mele prin mediere..fostul sot nu doreste 1/2 din investitia facuta in timpul ... (vezi toată discuția)