avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... PROBLEME PRIMA CASA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

PROBLEME PRIMA CASA

Am si eu o problema in devenire, din pacate, cu programul prima casa oferit de BRD.

Am fost la banca acum vreo doua luni , sa intreb daca ma calific cu venituri din strainatate , mi-au zis ca da si sa le aduc toate documentele traduse , contract de munca , fise fiscale , fluturasi de salariu , toate traduse , legalizate cu apostolita in Marea Britanie , Am dus tot mi-au verificat actele , mi-au spus ca ma calific pentru maximul de credit acordat ,mi-au spus ca pot sa imi caut apartament , am gasit un apartament , le am dus actele tot , au zis ca sunt ok . l-am mandata pe tatal meu mai departe sa continue cu obtinerea creditului si cumpararea apartamentului , am vb si la banca au zis ca sunt ok cu asta sa ii fac procura si se va ocpua el de restul . Le-am dus si procura , apoi tatal meu a continuat sa faca actele cerute de banca , a facut declaratia ca nu detin aprtament , a dus-o la banca a spus ca e ok , , apoi i-au spus ca trebuie sa faca antecontractul ca sa poata actele sa mearga mai departe, a facut si antecontractul a dat avans 500 euro cu termen 2 luni , termen sugerat tot de banca . Apoi i-au zis sa faca evaluarea care a si facut-o 5 milioane pe 13 Noiembrie au avut-o la dosar in banca .
Apoi pe 23 Noiembrie mi-a trimis mail ca a primit avizul pe raportul de evaluare , dar mi-au mai cerut un extrad de carte funciara recent
Pe 27 noiembrie mi-au trimis mail ca declaratia precum ca nu am venit nu este buna , pentru ca nu poate fi facuta prin mandatar , trebuie facuta personal de mine . Nefiind in tara am fost la ambasada am chetuit in jur de 120 euro pt ele , 3 examplare .Le-am trimis prin recomnadata direct la banca a doua zi de la instiintarea bancii ca declaratia nu .e buna .Au ajus la ei mi-au spus ca nu sunt chiar bune , desi le-am facut exact dupa formularele care mi le-au trimis ei pe mail anterior , dar au zis ca spera sa fie acceptate de fond.
Pe 10 decembrie i-am contactat iar si le am spus ca sunt ingrijorata ca nu se vor termina in timpo actele si voi pierde tot ce am cheltuit in jur de 1500-1600 euro , bani cheluiti pe acte , traduceri , avion , evaluare ,etc
Mi-au raspuns ca dosarul a fost trimis spre aprobare si ca maxim a doua zi vor avea raspuns ,apoi va pleca spre fond
bineinteles ca nu mi-au raspuns a doua zi .mi-au raspuns pe astazi 13 cu uramatorul msg
"din pacate nu am obtinut aprobarea creditului inca , se considera riscul destul de mare avand in vedere ca nu sunteti in tara .Credeti ca ar fi posibil ca o alta persoana din familie sa va ajute cu veniturile ca si co-platitor? "
ahhh CUM ADICA RISC MARE CU NU SUNT IN TARA ???? Pai nu asa m-am dus de la inceput si pt asta m-am interesat daca pot obtine credit pe baza venitului meu obtinut in strainatate dupa care mi-a spus ca daaaa chiar pot sa iau maxim , ca apoi sa imi spuna ca a obtinut acordul juridic , financiar si pe valuare , Cum adica ???? Acum nu ma mai incadrez in program dupa ce am platit attatia bani ??? Si cum adica CO-PLATITOR , pai eu m-am dus singura la banca sa obtin eu , un credit pe numele meu ca sa imi pot cumpara un apartament pe numele meu ... Ma simt batjocorita si luata la misto pe banutii mei , pai nu imi puteau spune de la inceput ca sunt risc crescut pentru ca am venituri din strainatate si nu voi obtine credit ??? Pai si nu inteleg de ce zic ca ofera credite celor cu venituri din strainatate daca , in final nu le acorda ca sunt risc crescut ca lucreaza in strainatate ... Nu inteleg ....
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 10:27, 17 Decembrie 2012
Pana sa fie aprobat, dosarul dvs. trece prin mainile mai multor persoane si departamente. In prima etapa, dvs. ati vorbit si ati prezentat actele ofiterului de credite, persoana ce are de regula target pe vanzari, deci direct interesata sa vanda, analizeaza strict daca situatia dvs. se incadreaza in normele de creditare pt. produsul respectiv. Se ingrijeste ca toate actele prevazute in norme sa fie la dosar. Mai departe dosarul ajunge la analistul de credite, care analizeaza situatia dvs. din punct de vedere financiar. In urma analizei datelor financiare intocmeste un referat in care propune sau nu spre finantare dosarul respectiv. Si asa ajunge dosarul in comitetul de creditare si risc. Din acest comitet fac parte mai multe persoane (de regula cu functii importante in banca) care analizeaza dosarul in ansamblu si "isi dau cu presupusul" ce ar mai trebui la dosar pentru ca in final sa voteze daca se acorda sau nu creditul. In aceasta faza probabil o persoana din comitet considera situatia dvs. ca avand un risc mai mare si solicita garantii suplimentare. Intr-adevar, deoarece nu locuiti si lucrati in tara riscul este mai mare: in caz de intarzieri la rambursare sunteti mai greu de contactat, nu vi se poate pune la fel de usor poprire pe salarii, etc) Nu cred ca e vorba de batjocora, doar ca o persoana care raspunde pentru ceea ce face nu doreste sa isi asume riscul provenit din situatia dvs. Daca unul din parinti are venituri (de preferat din salariii) poate intr-adevar sa va ajute devenind coplatitor - adica daca dvs. din anumite motive nu va mai platiti creditele va trebui sa plateasca dansul. Acest lucru ne se va intampla daca dvs. sunteti de buna credinta. In schimb este o solutie ce o puteti utiliza pentru a nu pierde banii cheltuiti pe acte si in definitiv pentru va lua casa. Un aspect negativ ce se va resfrange asupra coplatitorului esta dat de faptul ca gradul de indatorare al acestuia va creste si probabil nu va mai putea accesa alte credite in viitor in schimb exista nici o alta problema

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme dosar prima casa marik79 marik79 Buna ziua, Am depus actele pt un credit ipotecar prima casa. Am primit aprobare juridica+financiara. De la banca mi s-a zis ca dosarul a fost trimis la Fondul ... (vezi toată discuția)
Mail-ul se considera proba in instanta? CristinaS20 CristinaS20 Buna ziua ! Mama mea are un credit in valoare de 6000 de lei preluat de o firma de recuperare. Firma de recuperare nu vrea sa ne ofere nici macar un act prin ... (vezi toată discuția)
Refuz de la fondul de garantare suzana87 suzana87 Buna ziua, Am aplicat in 2010 pt achizitionarea unui apartament impreuna cu sotul meu prin programul Prima Casa!Am fost coplatitor...titularul fiind sotul! Am ... (vezi toată discuția)