Am rugamintea de a-mi da un punct de vedere asupra unui fapt ce consta in neprelungirea contractului de munca la o unitate .Asupra acestui lucru mentionez urmatoarele:
- Contractul ESTE valabil PANA LA data de 16.12.2012
- Unitatea Militara NU MAI doreste sa incheie contractul , invocand L 346/2006, art.45, alin.1), lit.g), în îngrijirea SE specificațiile "La expirarea termenului contractului, în situatia in care una dintre parti NU MAI opteaza pentru reinnoirea contractului "
- Am facut un Raport cu 3 Zile Inainte in vederea continuarii raporturilor de serviciu.
Avand in vedere cele de mai sus mentionez faptul ca am facut demersul necesar in vederea continuarii raporturilor de munca , chiar aproape de expirare, iar in acest sens consider ca ar treibui incheiat un nou contract deoarece in cazul in care o parte nu mai doreste innoirea contractului sa anunte cealalta parte in acest sens in timp util.Trecerea in rezerva se va face din oficiu doar in cazul in careo parte, cel putin doreste sa nu mai continue raportul de munca.
Se poate considera un abuz din partea angajatorului acest lucru?
Va multumesc anticipat/
Din pacate daca comandantul nu mai doreste sa incheie un alt contract legea 384 2006 ii permite asta. Subliniez ca nu este concediere cazul de fata cand un contract individual de munca incheiat pe perioada determinata expira iar angajatorul nu mai vrea sa incheie altul. Prin faptul ca iti da rezolutie de refuz pe raportul tau semnifica exact ce ai citat din lege si anume ca una din parti nu mai opteaza. Trebuie sa intelegi ca regimul juridic al cobtractului de munca pe perioada determinata ii permite angajatorului sa faca asta fara absolut nicio explicatie sau motiv. In instanta nu ai nicio sansa de castig, stiu cazuri concrete, sunt in sistem.