avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie la termenul dat la apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie la termenul dat la apel

Buna seara,

In urma unui partaj judiciar (dupa decesul tatalui) s-a finalizat procesul in favoarea mea - mama si fratele raman in indiviziune (locuiesc impreuna in imobilul partajat) si vor trebui sa ma despagubeasca.
S-a primit hotararea judecatoreasca de catre ambele parti insa mama si fratele nu au fost de acord cu decizia instantei si au facut apel.
Termenul care s-a dat la apel este de aproximativ 1 an de zile (ceea ce mie nu imi convine).

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. In ce masura pot sa contest termenul dat de catre instanta la apelul facut de catre mama si frate?
2. In cazul in care termenul pt apel nu poate fi contestat, ce posibilitate exista ca cei doi sa vanda apartamentul?
3. Pana la termenul apelului exista vreo posibilitate ca eu sa legalizez hotararea judecatoreasca primita si sa o depun la O.C.P.I. pentru a ma asigura ca nu se va vinde apartamentul?
4. In cazul in care se va vinde imobilul pana la termenul apelului, eu cu cine ma voi mai judeca, si din ce voi fi despagubita? (mama si fratele pot vinde apartamentul partajat si vor sustine ca nu au bani...cum au facut-o si pana acum)

Va multumesc anticipat!
Anca
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 22:05, 13 Decembrie 2012
Puteti face o cerere prin care solicitati preschimbarea termenului de solutionare a apelului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri mostenire conform cota parte succesiune janedoe1 janedoe1 Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Socrul meu a decedat in urma cu aprox 20 de ani. S-a facut succesiunea intre sotie si doi fii, fiecare cu cota parte. In ... (vezi toată discuția)
Cearta pt. jumatate de apartament burghiu burghiu Salut! dupa moartea mamei s-a realizat succesiunea. Tatal a ramas cu jumatatea de apartament ce i se cuvenea din casatorie, iar din cealalta jumatate (partea ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune la o mostenire mariana55_ro mariana55_ro Buna ziua ! Tatal meu a decedat acum 4 ani .Am dezbatut succesiunea ( mostenitori : mama , eu si o fata din prima casatorie a tatalui meu ) .Bunul partajabil ... (vezi toată discuția)