avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Depasire nr zile concediu de maternitate - nastere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Depasire nr zile concediu de maternitate - nastere dupa DPN

Buna ziua,
Sunt intr-o situatie mai neobisnuita: dupa o sarcina mai dificila, care m-a determinat sa intru in concediu din saptamana 28 (84 de zile inainte de DPN), acum bebe intarzie sa apara. Medical e totul in regula, iar dr a spus ca daca pana miercuri (inca o saptamana dupa DPN) nu apare 'de buna voie', facem cezariana.
Intrebarea mea este ce se intampla in cazul acesta cu concediul de maternitate? se prelungeste cu un medical normal? Medicul de familie sau Obstetricianul se ocupa de asta?
Multumesc mult!
DPN = data probabila a nasterii
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:29, 20 Ianuarie 2013
1. Daca medicul nu a mai intalnit un asemenea caz nu inseamna ca nu exista si o solutie.

2. - Deoarece concediul de maternitate (cele 126 de zile) s-a epuizat atunci medicul de familie va poate acorda 3 zile de concediu medical pentru un diagnostic oarecare.
- Daca nu vrea, totusi, atunci faceti o cerere de concediu fara plata catre angajator pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 42 de zile iar cu a 43-a zi (31.01.2013) faceti cerere de suspendare a CIM pentru a intra in CCC pana la 1 an sau 2 ani (in functie de varianta pentru care optati).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal 42 zile tinaa tinaa buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o lamurire . sunt insarcinata in 32 saptamani si 3 zile iar data probabila a nasterii, la ultima ecografie , este intre 13 ... (vezi toată discuția)
Medicul de familie nu ma lasa sa intru in prenatal! Mabel Mabel Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie foarte neplacuta. Sunt insarcinata in 29 de saptamani si vreau sa intru in concediu prenatal insa medicul meu de familie ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si lauzie raluca1823 raluca1823 Buna, sunt un pic nelamurita intr-o chestiune. Pe data de 20 oct mi se termina concediul prenatal de 84 de zile. Doctorita mea s-a inselat in privinta ... (vezi toată discuția)