avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Declinarea competentei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Declinarea competentei

Daca un dosar s-a declinat de la Judecatoria Botosani la Tribunalul Iasi vreau sa stiu ce demersuri trebuie facute.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:50, 22 Decembrie 2012
Veti primi o citatie de la Tribunalul Iasi. Va veti prezenta la termen si va veti exercita drepturile procesuale, in sensul ca va veti face aparati in functie de calitatea procesuala pe care o aveti.
Hotarârea de declinare a competentei poate fi atacata cu recurs în termen de 5 zile de la pronuntare.
@ freeelis

Hotărârea de declinare a competenţei nu mai este supusă căii de atac a recursului. Alineatul 3 al art. 158 Cod procedură civilă a fost modificat în acest sens prin Legea nr. 202/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentințele supuse apelului george_puchiu george_puchiu nelămurire mea constă în interpretarea art 361 alin. (1) lit a) Cod procedură penală, articol reglementat prin legea 202/2010 și care statuează că ... (vezi toată discuția)
Model de cerere recurs - declinare de competenta etta etta Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere recurs impotriva unei hotarari de declinare a competentei? Cererea se adreseaza instantei superioare in grad celei ... (vezi toată discuția)
Furt calificat (recurs....apel) deea86 deea86 Buna seara,mai am si eu o intrebare,dupa ce se da o condamnare urmeaza un recurs,dar dupa acest recurs mai urmeaza ceva? apel sau altceva? mentionez ca este ... (vezi toată discuția)