avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu neplatit

In luna ianuarie mi s-a incheiat contractul de munca cu firma la care am lucrat, cu toate ca pe luna decembrie, perioada 16 - 31, nu-mi platise salariul, din motive ca nu are firma bani, dar il voi lua pe 5 iaunuarie. Nici pe 5 ianuarie nu s-a dat salariul. Pe data de 20 mi s-a incheiat ctr de munca, si am plecat fara sa-mi iau salariul (lipsa de bani). De curand, am sunat la firma sa intreb de salariu, dar mi s-a dat acelasi raspuns. De la o buna colega am aflat ca au dat salariile. Doar cei care au plecat, sau sunt in concedii nu le-au primit. Ce pot face in aceste conditii pentru a-mi recupera salariul? Va rog din suflet sa ma ajutati, caci sincer, mi se rupe inima sa stiu ca am muncit 30 de zile gratis la un italian ce nici macar taxele catre stat nu si le plateste, in schimb weekendurile si le petrece in cluburile de fite din Bucuresti.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 10:58, 5 Februarie 2009
Puteti actiona firma in judecata, pentru recuperarea banilor. Poate va plateste salariul dupa ce va primi cererea insotita de citatie.
Sesizati ITM-ul pentru aceste nereguli din firma, in acest fel domnii inspectori ii vor face o vizita.
Adresati-va si instantei de judecata pentru a putea sa va recuperati salariul neachitat.
Adresati-va instantei de judecata pentru neplata salariului.Adresati plangerea impotriva firmei,dar si impotriva administratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu imi primesc salariul si contractul de munca BratuAurel BratuAurel Lucrez de la jumatatea lunii octombrie la firma Akord Security ,o firma de paza in cadrul cladiriii SITRACO UNIRII ,unde se afla si AMBASADA ISRAEL ca ... (vezi toată discuția)
Angajarea raspunderii patrimoniale a salariatului vmire vmire am lucrat la o firma de tamplarie pvc si mi-am dat demisia in luna decembrie in urma unei neintelegeri ..patronul sustine ca eu am gresit o structura a unui ... (vezi toată discuția)
Neplata salariu pixip pixip Mi-am schimbat locul de munaca si fosta firma nu mi-a dat salariul pe ultima luna lucrata la ei. Mentinez ca mi-am demisia si a fost acceptata la acordul ... (vezi toată discuția)