am lucrat la o firma de tamplarie pvc si mi-am dat demisia in luna decembrie in urma unei neintelegeri ..patronul sustine ca eu am gresit o structura a unui contract..contractul era facut cu niste desene si avea bifat ca cotele si deschiderile nu sunt pentru executie..asa ca insusi patronul a mers de le-a masurat..in asemenea situatii cand ctr se face inaintea masuratorilor sau dupa masurile clientului se da in lucru dupa fisa de masuratori..am dat in lucru dupa fisa de masuratori care jos specifica clar ca trebuia semnata de client si ca a luat la cunostinta ca masurile si deschiderile sunt pentru executie dar domnul patron a omis sa il puna sa semneze.cand au mers la montaj clientul a refuzat o usa pe motiv ca nu asa a dorit-o.nu consider ca a fost gresala mea din moment ce ctr l-am facut ok si era specificat ca cotele si deschiderile nu sunt pentru executie si l-am dat in lucru dupa masurile facute de domnul patron care scria ca usa era ok.dupa nenumarate jigniri din partea patronului am renuntat la locul de munca avut aveam si un bonus la lucrari care nu era trecut pe contractul de munca care mi a fost retinut pentru presupusa gresala aminintandu-ma sa nu mi iau banii din inacasari ca ma da pentru furt.patronul imi mai datoreaza banii de pe zilele de concediu neluate si nu i-am semnat ultimul stat de plata azi m-a amentintat ca de nu platesc ultimul stat de plata ma da in judecata ca am gresit..cum ma sfatuiti sa procedez?:( l-am si inregistrat telefonic cum ca are datoria aia neplatita si din acel motiv nu ii semnez statul de plata si el insinueaza ca are banii dar pur si simplu nu doreste sa mi dea restul de banii.poate dupa ce am plecat din firma sa ma acuze ca am gresit eu ceva daca nu a facut nici un demers pentru abatere disciplinara?
este clar ca nu puteti semna un document sub imperiul amenintarilor/constringerilor morale de orice fel, ar trebui sa notificati aceste aspecte si sa gasiti apoi o cale amiabila si onesta de finalizare a raporturilor de munca, daca situatia persista, puteti formula o plangere penala impotriva acestuia.
Angajarea raspunderii patrimoniale a salariatului se poate face si dupa incetarea c.i.m. ... pentru neplat salariului va puteti adresa instantei de judecata cu o actiune impotriva angajatorului ...