avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenie

Ma interesez pt o ruda de a mea.Situatia este urmatoarea: s-a nascut in Romania. La varsta de 7 ani a plecat cu parintii in Ungaria.Acest lucru se intampla prin 1989. Parintii ei au si in prezent buletine de identitate eliberate aici in Romania. Ea, in afara de certificatul de nastere nu mai are alt act de aici. De cateva saptamani s-a casatorit in Germania, si, pt. a primi cetatenie germana trebuie sa renunte la cetatenia pe care o are. Va renunta la cetatenia maghiara iar intrebarea mea este: ea figureaza si ca cetatean roman(prin nastere)? Va trebui sa vina (unde anume nu stiu) in Romania pentru a renunta si la aceasta cetatenie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:17, 15 Decembrie 2012
Buna ziua,

Conform art.5 al Legii 21/1991 (1) Copiii născuţi pe teritoriul României, din părinţi cetăţeni români, sunt cetăţeni români, deci da, are cetatenie romana.

Totusi poate nu e chiar necesar sa renunte la cetatenia romana. Am gasit un material conform caruia se poate obtine cetatenie germana si pastra cea romana. Pentru ca nu e indicat sa postez linkuri externe in forum, pot sa va transmit linkul printr-un mesaj, daca doriti.

Dana
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2012
Dana Fatol, Avocat
Nu este nevoita sa renunte la cetatenia romana; ca sa poata poate obtine cetatenia germana trebuie sa aiba 3 ani de sedere din care cel putin 2 ani sa fie casatorita cu un cetatean german - conditiile nu par sa fie prea grele, trebuie sa stie bine limba germana si sa dea un test de 33 de intrebari.

Informatiile s-ar putea sa fie de pe acelasi site de care scrie danafatol - e o sursa buna pentru prietena dvs.:
[ link extern ] /
Românii, ca şi ceilalţi cetăţeni ai Uniunii Europene, pot obţine cetăţenia germană pe lângă cea pe care o au deja. Dubla cetăţenie este valabilă, însă tripla cetăţenie nu se acceptă; cetăţenia germană nu poate fi primită ca o a treia cetăţenie. Deci d.na poate renunta doar la cetatenia maghiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se inregistreaza un copil nascut in strainatate? draganrandrei draganrandrei Buna ziua, Sunt cetatean roman rezident in Islanda. In curand eu si sotia mea vom fi parinti :) Conform legii cetateniei : \\" Art. 5. - Copiii ... (vezi toată discuția)
Copilul cu un parinte roman primeste cetatenia romana automat sau la cerere danielaaussingen danielaaussingen Buna ziua, copilul meu cetatean german (acum in varsta de 13 ani) cu tata german are cetatenie romana in mod automat, desi n-am pus niciodata cerere de ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are un copiil nascut in germania in anul 1993-din parinti romani- carea ctualmente locuiesc in romania. dorudoru dorudoru In anul 1993 am plecat din tara inpreuna cu sotul meu. Am cerut azil politic. care a fost refuzat de statul German. In timpul sederii in Germania, orasul ... (vezi toată discuția)