avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce mentiuni trebuie sa cuprinda HCJ-ul Prefecturii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce mentiuni trebuie sa cuprinda HCJ-ul Prefecturii

Buna seara tuturor...,revin cu o intrebare daca poate sa-mi spuna cineva ce dispozitii cuprinde un HCJ, ptr. revendicare terenuri,si in baza caror acte se stabilesc mostenitorii...?
Este suficient ca unul dintre mostenitorii sa depuna cerere ptr. retrocedare in numele tuturor mostenitorilor,sau trebuie ca fiecare mostenitor sa depuna cerere in parte..?.
Unde se mentioneaza daca se solicita retrocedarea prin reconstituire sau constituire de familie....,in cerere sau in declaratia pe propria raspundere...?

Cel mai recent răspuns: Robert_79 , utilizator 19:58, 17 Decembrie 2012
Va sfatuiesc sa prezentati cazul. Intrebarea dvs. e prea generala.
Hotararea comiei judetene de fond funciar n-are nici o treaba cu cererile pentru retrocedarea terenurilor agricole. Cererile trebuiau depuse in termen la comisiile locale de fond funciar. Initial, legea 18/1991 permitea unui singur mostenitor sa faca cererea in numele tuturor, daca le mentiona numele in cuprinsul cererii, putand semna singur. Ulterior, s-a revenit si s-a impus fie sormularea unei cereri comune, semnate de toti mostenitorii, fie formularea de cereri separate care se cumulau de catre comisie.
Potrivit legilor fondului funciar,comisiile locale si judetene trebuie sa indeplineasca procedura de retrocedare in baza documentelor depuse de solicitant la dispozitia comisiilor si a actelor din arhiva,registre agricole etc.
Declaratia pe propria raspundere a unui mostenitor care a depus cerere de retrocedare ,nu cumva este statutara in decizia comisiilor de a retroceda prin reconstituire sau constituire de familie ...,in cazul in care ceilalti mostenitori nu au depus in termen cerere de retrocedare..?
Consider ca legile sunt facute in baza unor stari de fapt sau a unui rationament,sau cel putin asa ar trebui....:hm:
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2012
Robert_79, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studiu de caz, insusirea unei cereri de retrocedare, legea 247/2005 Ionut_76 Ionut_76 Buna ziua,in dezbatere va prezint un studiu de caz,in vederea lamuririi procedurilor legale de reconstituire drept proprietate/terenuri. In speta,in urma unei ... (vezi toată discuția)
Instanta de apel s-a pronuntat avand ca baza un dosar administrativ ... ghita_28 ghita_28 Instanta de apel s-a pronuntat avand ca baza un dosar administrativ falsificat,ce este de facut. Mai exact intr-o speta am solicitat rectificarea unui titlu ... (vezi toată discuția)
Legea nr 1/2000 nica_stefan2006 nica_stefan2006 am o nelamurire si va rog sa ma ajutati in cazul acesta:potrivit legii nr 1/2000,mama mea a formulat o cerere de retrocedare a unui teren in suprafata de 4 ... (vezi toată discuția)