avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANULARE DONATIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANULARE DONATIE

Buna seara
In urma cu 10 ani am cumparat de la bunica mea1/2 dintr-o casa .Tot atunci pe cealalta jumatate ia facut mamei mele contract de intretinere.Acum 5ani ni sa facut evacuarea dupa 3 ani de procese.Mamei mele ia fost reziliat contractul de intretinere iar cel de vanzare cumpareare a ramas valabil.Dupa aceasta bunica mea ia facut donatie fiului sau(tatal meu) .Dar in urma cu 10 ani can sau facut contactele de vanzare si de intretinere bunica mea ia vandut si tata lui meu un apartament si atunci a dat o declaratie la notar precum renunta la orice drept de la casa.Dupa moartea bunicii mele as putea sa il dau in judecata pentru anularea donatiei pe baza acelei declaratii in care renunta la casa?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:29, 14 Decembrie 2012
Nu prea....acea declaratie este ca un pact asupra unei succesiuni viitoare, caci Casa apartinea bunicii....orice pact asupra unei mosteniri viitoare este interzis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil - transfer de proprietate mina89 mina89 As dori sa trec pe numele meu(nepot), casa, anexe si teren intravilan proprietate a bunicului meu, el avand doar un singur copil ( tatal meu) care a renuntat ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa parinteasca lalex lalex Buna seara! Mama mea, fiind proprietara unei case doreste sa imi transfere dreptul de proprietate mie(fiul ei) tinand cont ca mai are o fiica,cu care am cazut ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare cumpărare cu clauza de întreținere Rebesof Rebesof Bună ziua, eu și soțul meu avem grija de soacra mea, ea ia făcut sotului cantrac de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere în 2017.acolo ... (vezi toată discuția)