avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie mansarda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie mansarda

Buna ziua,

La anul intentionez sa demarez o investitie, si anume, constructia unei mansarde. Mai jos am schitat un desen cu proprietarii imobilului in care locuiesc, este un imobil P+2, curte comuna, sector 4. Culoare galbena reprezinta proprietatea socrilor, apartament 3 camera ~75 MP. Deasupra apartamentului, vreau sa ma inalt cu mansarda, exact pe aceasi suprafata. Vreau sa stiu care sunt pasii de urmat pentru ca din punct de vedere legal , eu si sotia mea sa fim "proprietari in acte". In principiu vecinii sunt de acord, dar vreau sa fac si un act notarial, sa fiu sigur ca peste cativa ani nu se razgandesc. De asemenea vreau o alta adresa postala, utilitati , separat de socri.

Astept cu nerabdare parerile voastre.

Multumesc.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
kenzokent, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:29, 16 Decembrie 2012
Imobilul este edificat pe terenul proprietatea cui?
Actualmente exista pentru intreg imobilul un singur numar cadastral ?
Mansardarea partiala va aduce oricand atingere nr. 3.
Nelamuririle pot fi clarificate de catre structura de urbanism a Primariei, Inspectia de Stat in Constructii si Arhitectul agreat.
Actul notarial este obligatoriu.
:luck:
Este un singur numar de strada, dupa care fiecare apartament are alt numar. Sunt 4 proprietari in imobil. Terenul de sub casa este al celor 4 proprietari. Am vorbit cu un arhitect, mi-a spusca se poate, dupa ce obtin acordul vecinilor, dupa care trecem la pasul urmator. Este necesar o simpla hartie semnata de vecini, sau trebuie sa mergem toti impreuna la un notar ?
Pentru a putea obtine formalitatile legale executie mansarda este initial necesar acordul notarial individual al tuturor proprietarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare acoperis nidac nidac Am 1/2 duplex, care s-a construit in 1973. Dupa 3 ani cind deja acest 1/2 duplex era construit ca o casa cu acoperis normal(in 4 ape) viitorul vecin a ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mansarda si gradina DoamnaIlenus DoamnaIlenus Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente (2 la parte si 2 la etaj) si o mansarda. Acest imobil are in jurul lui un teren impartit in 4 suprafete cu destinatia ... (vezi toată discuția)