avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mansardare casa mai veche, fara autorizatie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mansardare casa mai veche, fara autorizatie de constructie

Buna ziua! 02 oct.2014

V- as ruga sa ma sfatuiti intr-o problema legata de constructia unei mansarda pe casa vecinului.

Vecinul nostru si-a dorit executarea lucrarii de mansardare pe cladirea veche de langa noi, CHIAR PE LINIA DE HOTAR.
Impreuna ne-am prezentet la notar, unde am semnat o Declaratie, prin care suntem de acord sa execute lucrari de mansardare, doar cu respectarea conditiilor de inaltime al streasinii. Intelegerea a fost facuta pe baza schitelor din proiect prezentat de vecin.

Problema a aparut atunci, cand a inceput lucrarea de constructie, si am observat, ca nu respecta cota streasinii nici la mansarda, nici la anexa. Spatiul intre cladirea lui si curtea noastra este extrem de mic si aceasta cladire imi va afecta lumina soarelui spre curte.

Cand l-am atentionat, mi-a raspuns, ca intre timp s-a modificat proiectul.

Mentionez, ca langa Declaratia facuta la notar avem si un exemplar din proiect de constructie neautorizat facuta de un arhitect cu cota streasinii stabilite impreuna.
In momentul de fata mansarda este construita, anexa la fel este aproape gata, insa autorizatie de constructie inca nu are. In zilele astea am primit o scrisoare din partea vecinului, prin care cere sa ne prezentam la un birou notartial in decurs de 7 zile lucratoare, pentru a da acordul neconditionat pentru SCHIMBARE DE DESTINATIE DIN LOCUINTA IN CABINET, MANSARDARE , SI CONSTRUIREA DEPOZIT DESEURI. Ne -a atentionat, ca taxele notariale vor fi suportate de catre el numai in cazul in care acordul meu este neconditionat.
A primit instiintare din partea Primariei pentru complectarea dosarului, cu declaratia de acord al vecinilor pentru schimbare de destinatie, pentru obtinerea autorizatiei de construire.
Noi suntem de acord cu schimbarea destinatiei, dar am dori sa ramana valabile si conditiile de inaltime pana la streasina puse anterior.
Ma intereseaza ce pot face daca in proiectul depus pentru obtinerea autorizatiei de construire sunt modificate cotele fata de desenele pe baza carora am facut intelegerea initiala autentificata?
Pentru noi este obligatoriu conditiile impuse de catre vecinul privind termenul de a ne prezenta la notar pentru incheierea unui act notarial necesar pentru autorizatie de construire ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: edit1948 , utilizator 10:09, 29 Octombrie 2014
Nu va poate obliga nimeni sa fiti de acord cu solicitarile vecinului daca nu vreti. Din moment ce conditiile acordului initial s-au schimbat, fara voia dvs. si dvs. acum puteti refuza sa-i dati acordul pana nu respecta si vecinul planul initial. Ca sa nu mai zic ca-l puteti reclama pt. edificarea fara autorizatie a mansardei.
Multumesc incaodata pentru raspuns prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare mansarda petunie petunie Buna ziua Am urmatoarea problema: In anul 2001 ne-am extins apartamentul la mansarda blocului unde locuiam. Am obtinut autorizatie de constructie pe baza ... (vezi toată discuția)
Edificare mansarda fara autorizatie de construire edit1948 edit1948 Buna ziua ! Vecinul nostru a edificat o mansarda fara autorizatie de construire, chiar la linia de hotar fara a respecta legislatiile in vigoare. Am facut ... (vezi toată discuția)
Mansarda Viorel65 Viorel65 buna ziua, sunt proprietarul unui apartament la ultimul etaj,iar vecinii dedesubtul meu nu vreau sa participe financiar la acoperirea blocului. Dacă ei nu ... (vezi toată discuția)