avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Probleme grave cu subventia pe pasunat a unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Probleme grave cu subventia pe pasunat a unei comunitati

Buna ziua.
Am sa incerc sa fiu cat mai succinct in problema noastra.
In anul 2003 in localitatea noastra a luat fiinta o filiala a asociatie a crescatorilor de taurine din jud. Brasov. In anul 2009 subventia pe pasunat aferenta 2008 nu a ajuns la cei ce cresc animale ci la asociatia mama cu care ne judecam. In 2010 banii au ajuns la o firma infiintata de primarie, banii fiind cheltuiti in mod discretionar de primarie prin aceasta firma. Reclamatiile oamenilor au pornit o ancheta care din motive politice s-a impotmolit undeva.
In 2011, din subventia pe 2010 o parte a sumei a fost impartita oamenilor iar aproximativ 1/3 a fost cheltuita de presedintele asociatiei impreuna cu o parte a comitetului director iarasi in mod discretionar. Iar anul acesta din intreaga suma de aproximativ 65.000. euro au fost dati crescatorilor 10% , o parte a fost cheltuita iarasi discretionar de catre conducerea asociatiei si in amenajarea a doua adapatori la un prêt de 1.200.000.000. lei vechi, pretul a doua case in localitatea noastra. Acum au intrat iarasi bani in cont pe anul 2012 dar primarul a ordonat sa nu se atinga de banii din cont deoarece asociatia va incheia cu firma primariei pentru intretinerea pajistilor un contract si toata subventia o va lua firma primariei, crescatorii urmand sa nu mai primeasca bani pentru capetele de bovine cu care este acoperita suprafata pasunatului. Vrem sa schimbam conducerea asociatiei, deoarece numai 10% din membrii fondatori mai au vite, restul de 90% sunt membrii noi. Aproape toti membrii consiliului director sunt dintre membri fondatori si acestia spun ca membrii noi nu au drept de vot, cu toate ca de pe urma acestora, care detin 80% din effective, suprafata a fost acoperita la subventie. Unora dintre noi le-a fost refuzata calitatea de membru, cu toate acestea animalele lor au fost bagate la subventie.
Va rugam sa ne spuneti care este calea legala pentru a impiedica toate aceste abuzuri si daca este normal dup ace ai complectat un formular de adeziune, dupa un an de zile sa ti se spuna ca nu esti membru deoarece inca nu au fost aprobate de membri fondatori.
Multa stima tuturor.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:53, 15 Decembrie 2012
Pentru inceput faceti rost de statutul respectivei asociatii si lamuriti-va clar care sunt drepturile si obligatiile membrilor, cine aproba calitatea de membru a noilor veniti. Aici e cam ciudat ca doar membrii fondatori decid cine sa fie sau sa nu fie membru dupa un numar de ani cand deja in asociatie au aparut si alti membrii si poate ca o parte din fondatori s-au retras. Apoi modul de alegere si revocare a celor din organele de conducere.
Pentru partea cu subventia pentru pasunea luata in concesiune de la primarie, asociatia stabileste destinatia banilor. Nu primaria poate sa va oblige sa lucrati cu o anumita firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasunatul abuziv pe pasunea comunala johnnydanut johnnydanut Buna ziua! Sunt presdintele unei asociatii a crescatorilor de animale ce a concesionat de la primarie pasunea comunala si din cand in cand gasesc pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Asociatie crescatori de animale miamariaa96 miamariaa96 Buna seara! Sunt membru al unei asociatii de crescatori de animale, respectiv bovine si ovine. As dori sa stiu care imi sunt drepturile de membru al acestei ... (vezi toată discuția)
Licitatie pasune GuiPaulaPaul GuiPaulaPaul Va rog sa ma ajutati: - pana in anul 2015 Asoc Crescatorilor de Bovine din comuna noastra beneficia de subventia pe pasunea comunala, iar noi crescatorii de ... (vezi toată discuția)