avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare program vizita tata biologic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare program vizita tata biologic

Buna ziua,
As dori anumite precizari cu privire la situatia mea:
Prin hotararea de fond si sentinta de apel s-a stabilit un program de vizita "primul si al treilea weekend din luna, sambata, intre orele 10-18".
Pentru a incerca o apropiere intre copil si "tatal biologic" am fost de acord ca vizitele sa aiba loc si duminica.
Tatal mi-a solicitat ca vizitele sa inceapa la 11, am acceptat si asta(desi, de cele mai multe ori stam si asteptam cate 20-30 minute in strada).
Insa, din pacate, programul de vizita nu este respectat de tata, anuntandu-ma prin sms, nu de putine ori, cu o seara inainte ca nu mai vine in acel weekend, ci ca vrea copilul weekendul urmator.
Pana acum am incercat sa fiu binevoitoare, gandindu-ma la copil, si mi-am schimbat toate planurile ca sa pot fi acasa cu copilul cand vrea tatal.
Insa astazi, desi era zi de vizita, la ora 11 eram cu copilul jos in trada si la 11.05 imi trimite sms "dl. tata" ca nu vine azi, ca vine maine!
Dupa cele stabilite de instanta, maine nu ar avea zi de vizita, eu acceptand programul "sambata+duminica" pentru copil, insa deja isi bate joc de noi si sunt satula de acest comportament.

Teoretic, urmatoarea sambata in care ar avea program, este prima din luna ianuarie, si anume 5 ianuarie 2013.

Vreu sa stiu, legal, care este situatia mea si ce pot face, fara insa a incalca eu vreo prevedere.
Ar fi ok sa-i trimit pe mail o copie a hotararii referitoare la program, ca sa fiu acoperita in caz ca zice ca-l obstructionez in vreun fel?
Sau ce sa fac, legal vorbind?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 18:39, 15 Decembrie 2012
Trebuie sa respectati hotararea si atat, n-are ce sa faca in lipsa unei alte hotarari
Povestiti-i toate astea pe mail in aceasta seara. Ii puneti programul, ii povestiti sub alta forma cam ce ati scris aici, il compuneti cam cum ati vrea sa arate in instanta :)
Sub orice forma i-as spune, este um om fara scrupule, coleric, caruia nu-i pasa decat de binele persoanei lui. Nici macar de copil nu-i pasa.
I-am trimis un sms dupa ce m-a anuntat ca nu soseste in care i-am specificat sa ne anunte din timp cand nu poate veni, ca sa nu stau in strada cu copilul de 6 ani. Raspunsul lui a fost urmatorul "O sa fac urmatorul abces programat, ca sa te anunt din timp"!!! Un raspuns inteligent, pe care, eventual, ar fi trebui sa-l comunic copilului, nu?!
Putea sa-l sune pe acesta, pe telefonul personal, special cumparat de catre mine pentru a inlesni comunicarea intre cei doi, insa niciodata nu au contat aceste lucruri pentru el. Si eu am gresit pentru ca am crezut ca, lasand de la mine, fac un bine...dar nu a meritat.
Multumesc pentru sfat :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez? MYK272est MYK272est Buna ziua! La program vizitare minor cu preluare de catre tata la domiciliul acestuia in primul si al treilea weekend al fiecarei luni, de vinerea seara ora ... (vezi toată discuția)
Program vizita minori AndreeAaaaaaaaaaa AndreeAaaaaaaaaaa Buna ziua!! Am si eu o intrebare!! Am doi copii care au domiciliul la mine, tatal si a bagat program de vizita si a castigat sa vina in fiecare luna primul si ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor si amenintarile tatalui copilului impotriva mamei acestuia liviaspirea liviaspirea Buna ziua, sunt divortata de 4 ani si am custodia unica a minorului in varsta de 7 ani. In toti acesti ani, tatal biologic a vazut copilul doar de 3-4 ori, ... (vezi toată discuția)