avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chitanta cheltuieli
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chitanta cheltuieli

Buna ziua,

Ce va spun mai jos este este o intrebare pe care mi-a pus-o o persoana.

Locuieste la bloc,plateste lunar intretinerea,insa in ultima clipa,are impresia ca administratorul incaseaza mai mult de la cei pe care ii gaseste de fraieri. Nedumerirea este ca de ce nu se emite chitanta cu toate detaliile de consum?
Mai precis,sa fie o chitanta ca cei de la electrica si gaze,in asa fel incat sa specifice cat s-a consumat si cat costa fiecare detaliu,apoi la final suma totala de plata.
Dupa cum stiti,administratorii emit chitanta cu suma de....pe luna.....! Insa persoana respectiva,care crede ca administratorul o pacaleste la cheltuieli,vrea sa aiba o chitanta in care sa fie semnat si stampilat.
Ex:
Gunoi- 5 lei /pers.
Lumina scara- 1 leu /pers
apa rece- 1,50 lei/mc = s-a consumat pe luna anterioara 5 mc X 1,50= 7,50 lei
salariu administrator...
salariu femeie serviciu.....

Se pare ca aici nu se emit astfel de chitante,doar cat are de plata si atat,fara sa se verifice.....

Intrebare: Ce se poate face? De scris pe verso nici vorba,asadar cum ar trebui procedat aici ptr a se verifica ce ni se baga la cheltuieli ptr plata?

Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2012
Tarzan2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: CRINA1 , utilizator 22:07, 17 Decembrie 2012

Frumos din partea dvs,cred ca am sa va sugerez sa deveniti dvs administrator incasari taxe la blocul cu pricina =D>
Si acum lasand gluma la o parte,puteti sa ne spuneti cum sau ce ar putea sa faca unii proprietari de imobile ...cum sa-l determine pe acest administrator care nu vrea sa scrie macar pe verso-ul chitantei de plata ce intra si cat la plata utilitatilor?
Nu cred ca 6 fluturasi e mult dintr-o coala de A4,asta inseamna ca intr-un an ptr fiecare apartament trebuie 2 coli A6, si sa zicem ca intr-un an ptr 250 apartamente intra un bax de coli la 12 lei daca nu ma insel.
Deci ce se poate face?
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2012
Adriantot, moderator
Renegociati salariul administatorului privind cresterea volumului de lucru prin eliberarea asa zise fluturase si avand salariul marit din aceasta cauza inpuneti ca si sarcina de serviciu si eliberarea de fluturase lunar.
Administratorul nu este obligat sa scrie pe chitanta de incasare amanuntele din ce este compusa suma.
Lista de intretinere este o factura colectiva si, ca in orice factura, acolo se scriu amanuntele.
Pe chitanta nu se scriu.
Nici la Enel, nici la abonamentul de telefon, internet, cand va duceti sa platiti la casierie nu va scrie pe chitanta din ce se compune suma platita-incasata. Uneori vi se da chiar un bonulet subtire de casa.

Cine nu poate, nu vede sau n-are timp sa citeasca lista de intretinere se poate gandi sa poata, sa vrea, sa-si faca timp, sa-si noteze. Este in interesul lui, daca il intereseaza, sa-si noteze.
elga50 a scris:

Nici la Enel, nici la abonamentul de telefon, internet, cand va duceti sa platiti la casierie nu va scrie pe chitanta din ce se compune suma platita-incasata. Uneori vi se da chiar un bonulet subtire de casa.



Asa este,insa Electrica,Romgaz,serviciile de Tv si Telefonie emit o factura in care se poate vedea cat s-a consumat si cat are de plata pe luna curenta,si mai ales ca spune cat este tranzactia in curs la euro-lei. Asadar consider ca se poate face si aici ceva,sa fie afisat c at este mc de apa, kw de limina,etc si la final toata suma.
Cand stau sa ma gandesc ca persoana respectiva nu a mai platit de cateva luni intretinerea,iar cand a platit deodata toata suma,pe chitanta scria:.........+ penalitati restante.
Ok,e bine asa cu restante,si eu sunt de acord,dar de ce nu se specifica care-s lunile restantiere? Cum poate face calcul?
Trebuie facut si aici ceva......
T
Atata timp cat listele sunt afisate la avizier si stau acolo la dispozitia locatarilor care sa-si poata nota ce vor ei, atata timp cat administratorul este obligat sa lamureasca la caz de nevoie anumite cheltuieli insuficient explicate pe lista, nici nu intra in discutie scrierea pe chitante a acestor amanunte.

Lista cortelor de intretinere este factura in cazul acesta.

Alte discuții în legătură

Afisare lista intretinere mihalache70 mihalache70 Buna ziua, In blocul unde locuiesc, lista de intretinere lunara se afiseaza dupa data de 30 a lunii, in momentul platii la casierie neavand la cunostinta de ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere "dispare" locatar_abuzat locatar_abuzat Buna ziua, In mod misterios, lista de intretinere afisata la blocul meu cateodata \"dispare\". Adica este afisata si dupa cateva zile dezlipita de catre ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)