avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA recuperare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

recuperare TVA

Buna ziua,
Sunt titular al unei Intrepr.Individ, platitor de TVA (perioada = trimestrul), care intentioneaza sa renunte din ian.2013 (cifra afaceri/2012 sub 220000 lei) la inregistrarea in scopuri de TVA.
Intentionez sa achizitionez in aceasta luna auto la care TVA= 12000 lei. Am TVA incasat in trim.4 in valoare de 4000 lei. TVA de recuperat de la auto ar fi de 6000 lei (50% pt.achizitionarea de auto noi). Mi-ar mai ramane de recuperat 2000 lei, dar daca ies din randul platitorilor de TVA, mai am cum sa recuperez aceasta suma ?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:43, 19 Decembrie 2012
Da, la ultimul decont de TVA pe care il depuneti, bifati optiunea "DA" (la rambursare).
Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2012
George Moraru, Consultant fiscal
in ultimul decont trebuie sa ajustati tva dedusa la achizitia autovehiculului, deci nu va mai ramane TVA de recuperat ci TVA de plata catre bugetul de stat.
nu inteleg ce TVA va mai fi de plata.
am dat exemplu numeric, deci va rog sa-mi spuneti cat as mai avea de plata?
6.000 lei / 5 x 4 = 4.800 tva de ajustat aferenta achizitiei autoturismului efectuata in decembrie 2012.

-2.000 (tva de recuperat trim. IV 2012) + 4.800 = 2.800 tva de plata in ultimul decont depus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata tva richy richy Buna ziua, Mi-am deschis un pfa in ianuarie 2010 sistem real platitor de TVA si am unele nelamuriri. Am incasat pana in luna aprilie 3000 RON din care ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva pt firma in inactivitate temporara OanaLH OanaLH O firma platitoare de tva isi suspenda activitatea temporar de la Reg Comertului si obtine totodata regim derogatoriu de la finante incepand cu luna iunie ... (vezi toată discuția)
Deducere tva la achizitie mijloc de transport pe pfa contawest contawest Buna ziua, Va rog un sfat in urmatoarea situatie Se achizitioneaza un mijloc de transport pe PFA.Mijlocul de transport nu este utilizat exclusiv in ... (vezi toată discuția)