avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Reevaluare apartament-reinregistrare primarie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Reevaluare apartament-reinregistrare primarie

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema.
In 2009 am achizitionat un apartament pe persoana juridica de la un dezvoltator imobiliar, achizitia facandu-se pe baza unui contract de vanzare cumparare (am platit un avans+sistem de rate pe 7 ani). In conttract s-a trecut valoarea apartamentului la momemntul finalizarii grilei de rate (deci valoarea de peste 7 ani), adica 90.000 E.
Am inregistrat contractul la administratia financiara si am platit impozit aferent in fiecare an.

Acum as dori reevaluarea apartamentului si reinregisrtaarea lui la administratia financiara, pentru a plati un impozit mai mic (impozitul este aprox.3500 ron/an).

Va rog sa imi spuneti care este procedura pentru aceasta reinregistrare cu o noua valoare dupa ce am efectuar reevaluarea?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 19:31, 29 Decembrie 2012
Va trebui sa solicitati unui evaluator - membru ANEVAR-sa va faca un raport de evaluare a cladirii. Evaluatorului ii veti spune care este scopul reevaluarii.
Cititi si aceste topice :
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare cladire rialer rialer -prima reevaluare 31.12.2008 cu valoare majorata -a doua reevaluare 31.12.2011 cu diminuare de valoare (vezi toată discuția)
Reevaluare active 2012 sabinna sabinna Este vorba despre o societate comerciala pe actiuni. Se doreste a se face reevaluarea activelor societatii la sfarsitul anului 2012 ( ordin 3055/2009 ), astfel ... (vezi toată discuția)
Plata impozit cladire reevaluata ardeleannn ardeleannn Buna ziua! Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns la următoare problemă: - Pentru sem.I 2009, unei SC i s-a stabilit impozitul pe cladire la valoarea ... (vezi toată discuția)