avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... vreau sa am un copil si obtin venituri exclusiv ca PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

vreau sa am un copil si obtin venituri exclusiv ca PFA

Buna ziua,
As dori sa va intreb ce declaratii si unde ar trebui sa depun incepand cu anul viitor, tinand cont ca realizez venituri doar ca PFA( traducator), nu mai sunt angajata si nici nu vreau sa ma mai angajez si anul viitor mi-am propus sa am un copil. Mentionez ca autorizatia de PFA e din febr.2007.Nu am realizat venituri decat in ultima luna din 2012 si nu stiu cum trebuie procedat.Am inteles, din ce am citit, ca e necesar sa fiu asigurata la casa de sanatate si la casa de pensii, mai e nevoie si de alte formalitati?De asemenea, cam cat timp ar trebui sa treaca de la inregistrarea mea la aceste institutii pana la data nasterii pentru a putea beneficia de indemnizatie de crestere copil?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:19, 6 Martie 2013
1. Vad ca sunteti pe forum din 2009 deci aveati timp sa intrebati pana acum.

2. - Nu intotdeauna raspunsurile sunt cele mai bune din diferite motive.
- Un motiv ar fi si acela ca persoana care pune intrebarea nu da toate detaliile sau datele necesare.

3. Referitor la situatia citata de dvs. din Ordinul MMFPS 1474/2011 aceasta este foarte bine cercetata de AJPIS pentru ca s-ar putea intampla ca o persoana sa se faca PFA, sa se inscrie la Fisc, sa nu desfasoare activitate, sa nu aiba venituri si sa vrea sa beneficieze de indemnizatie pentru CCC.

4. In situatia aceasta cel mai bun raspuns il poate da AJPIS, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
Da m-am inscris din anul 2009 ca atunci ma interesam de diverse chestii pentru sotia mea care a nascut in acel an si tot asa erau multe semne de intrebare. Sotia e avocat definitiv in prezent dar stagiar pe atunci. Daca pe atunci mai avea ceva venituri si nu era cazul sa aibe vreo luna pe zero, acum in schimb dupa ce si-a reluat activitatea situatia e foarte proasta. Asteptam al doilea copil la inceputul lui octombrie 2013 dar incasarile pana acum sunt pe 0. Daca pe luniile care au mai ramas(Martie,Aprilie,.....) se pot emite facturi pentru a figura cu un venit, ce se intampla cu luniile anterioare? Raspunsul la aceasta situatie il caut.
1. In aceasta situatie este posibil sa se aplice prevederea pe care ati citat-o si dvs. din Ordinul MMFPS 1474/2011.

2. Revin cu recomandarea sa intrebati si la AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil staicupauladumitrita staicupauladumitrita buna ziua din nou...am citit mai multe raspunsuri referitoare la acordarea indemnizatiei ptr crestere copil,si totusi nu am inteles prea bine.daca eu am pfa si ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil la persoana cu pfa SnowFlake SnowFlake Buna ziua, Detin PFA cu norma de venit prin care colaborez cu 2 firme. Codul CAEN este 8559 - alte forme de invatamant (nu stiu daca e relevant). Platesc ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil (venituri din pfa + salariu) Esimona Esimona Buna ziua, As vrea sa ma ajutati intr-o situatie: in cazul in care o femeie naste, iar cu 12 luni in urma a fost PFA si angajata, iar pe o perioada de 3 luni ... (vezi toată discuția)