avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... O asigurare la masina
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

O asigurare la masina

Buna seara am o masina pe care este pe numele lui tata.Problema ii ca el a decedat si vreau sa stiu cat timp pot sa fac asigurarea la masina , pentru ca nu am bani de succesiune.Astept raspuns de la dvs.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:13, 18 Decembrie 2012
Daca este vorba despre asigurarea obligatorie RCA, aceasta ramane valabila pana la data expirarii sau data la care o radiati, dupa care puteti s-o reinnoiti, pe numele proprietarului din acte.Daca se intampla neprevazutul si trebuie s-o utilizati inainte de a fi pe numele dv., aveti nevoie de un document care sa ateste ca sunteti succesorul proprietarului decedat.
In completare la explicatiile deja transmise de Nucu, in cazul in care nu aveti posibilitate sa efectuati formalitatile succesiunii, va puteti adresa primariei unde a decedat tata si sa cereti Anexa 24, un document care va atesta numele mostenitorilor tatalui dvs. In cazul in care sunteti mai multi( frati, mama) atunci ceilalti vor face o procura prin care sunt de acord ca dvs.sa folositi masina, sa platiti asigurarile, sa incasati despagubirile, etc.
Cat timp numele tatalui dvs. este inscris in cartea de identitate si certificat, titular al asigurarilor, indiferent de tipul lor, va fi acea persoana inscrisa in acte, cu mentiunea ca dvs. sunteti contractant/utilizator. Atasati o copie dupa acea anexa 24, pentru a nu avea probleme la eventuale cereri de despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare despre asigurarea masinii alexcristian1988 alexcristian1988 Buna seara am o problema am o masina pe numele tatalui meu care el a decedat si problema este ca anul acesta mia cerut cei de la asigurari rca un cupon de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca dupa deces proprietar ddaaa ddaaa Buna ziua, Proprietarul masinii a decedat de curand, nu s-a facut inca succesiunea. Asigurarea RCA este inca valabila? Masina poate fi condusa de mostenitori ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, soțul meu a decedat,nu am făcut succesiunea,am ... avram1977 avram1977 Bună ziua, Soțul meu a decedat,nu am făcut succesiunea,am o mașină care era pe numele lui,expira asigurarea obligatorie, o pot reînnoi sa pot circula cu ... (vezi toată discuția)