Buna seara! Am cumparat de curand o masina si nu am stiut ca trebuia sa cer un certificat fiscal, iar cand am fost s-o trec pe numele meu nu am putut deoarece fostul proprietar are o suma mare restanta de la amenzi. Am incercat sa fac alt act de vanzare-cumparare cu un prieten, iar el sa-mi faca innapoi si sa-mi dea certificatul fiscal dar cica s-a schimbat legea. Mai exista vreo solutie inafara de a plati impozitul sau sa ajung in instanta? Va multumesc!
salut..fara certificat fiscal nu se poate inregistra auto la fiscal, probabil daia nu la dat vechiul proprietar din cauza amenzilor. In ceea ce priveste acea treaba cu contractele de vanzare cumparare nu merge deoarece tu v-a trebui sa ai dai un certificat fiscal iar apoi el unul tie...dar tu nu ai cum sa ai dai pentru ca nu ai inregistrat-o la fisc.
Staruiti la nivelul vanzatorului ncu atentionarea ca neachitarea de obligatia punerii la dispozitie are drept consecinta actionarea in justitie
Achitati dvs debit si pentru recuperare formulati actiune in justitie impotriva vanzatorului
Daca nu se solutioneaza amiabil,plangere la politie