avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperarare creanta.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperarare creanta.

Buna ziua , am imprumutat un prieten o suma de bani printr-un contract de imprumut legalizat la notar in anul 2009, in care scrie datele mele personale , datele lui si " Subsemnatul creditor dau cu titlu de imprumut debitorului suma de 7500 ron, suma ce urmeaza afi restituita la data de 19.09.2009 / Subsemnatul debitor am primit de la creditorul susnumit suma de 7500 , suma pe care ma oblig sa o restitui la data fixata prin acest act.
Subsemnatul debitor declar ca inteleg sa garantez acest imprumut cu toate bunurile mobile si imobile ce se regasesc in patrimoniul meu si ma oblig sa nu le instrainez aceste bunuri pana la data scadenta , sa nu grevez sau sa ipotechez, aceste bunuri.
Neplata la termenului stabilit atrage in sarcina debitorului penalitati egale cu dobanda pentru imprumuturile in lei acordate de BCR persoanelor fizice.
... devin tilu executoriu... noi partile contractante , precizam ca imprumutul se face fara dobanda si fara alte conditii in afara celor privind restituirea......s-a redactat in trei exemplare....." el din toata suma de bani de mai sus mi-a restituit 5000 prin viramente postale si bancare (mai exact pe card). am inteles ca termenul de presciptie este de 3 ani dar ultima plata sa efectuat in 2012 in septembrie tot prin banca iar termenul de prescriptie este de trei ani de la ultima plata. Referitor la dobanda ce scrie in contract "Neplata la termenului stabilit atrage in sarcina debitorului penalitati egale cu dobanda pentru imprumuturile in lei acordate de BCR persoanelor fizice." care este dobanda? cum se calculeaza p an , p luna?.
referior la bunurile lui "sa garantez acest imprumut cu toate bunurile mobile si imobile ce se regasesc in patrimoniul meu si ma oblig sa nu le instrainez aceste bunuri pana la data scadenta , sa nu grevez sau sa ipotechez, aceste bunuri." respectivul a avut o casa mostenire si a vanduto in perioada asta, adik mai exact taicaso a murit iar maicasa a vandut casa , avand si el cota parte din imobilul ala. avea voi din punct de vedere legal avand in vedere k respectivul a declarat in fata notarului k nu o sa instraineze sau sa ipotecheze tot ce-i apartine. mai exact el a facuto cu buna stinta fara sa tina cont de ce scrie in contract sa nu fie urmarit p bunurile lui. a facuto cu intentie si nici nu a restituit tot imprumutul avand banii respectivi. trebuie sa l dau din nou in judecata ? ce dobanda se aplica dak imprumutul nu a fost restituit tot, iar prima plata sa facut dupa un an si 8 luni. am toate extrasele de cont
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2012
ContSters221184, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters221184 , utilizator 12:46, 20 Decembrie 2012
Daca actul este direct titlu executoriu, atunci nu trebuie sa mai mergeti in instanta. Mergeti la executorul judecatoresc si ii solicitati sa actualizeze suma cu penalizarile aferente. Vor curge penalizari pentru sume diferite restante, in functie de datele la care a restituit imprumutul.
Referitor la dobanda ce scrie in contract "Neplata la termenului stabilit atrage in sarcina debitorului penalitati egale cu dobanda pentru imprumuturile in lei acordate de BCR persoanelor fizice." care este dobanda? cum se calculeaza p an , p luna?cat la suta 5 6 % p an ?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ataca urmatorul contract si daca da cum? lilicrin lilicrin [b]Se poate ataca urmatorul contract si daca da cum?[/b] contract de imprumut subsemnatul x ..., in calitate de creditor, denumit in continuare astfel ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut la notar neonorat zoltan.robert zoltan.robert Buna seara, In data de 23.01.2009 am incheiat un contract de imprumut (cu legalizare de semnatura) cu o persoana fizica, pentru suma de 2500 euro, cu ... (vezi toată discuția)
Ipoteca Alex1985 Alex1985 Buna ziua, Vreau sa fac un credit ipotecar pentru a cumpara un imobil care este in prezent inchiriat unei banci, acea banca platind o chirie lunara de 2700 ... (vezi toată discuția)