buna ziua . . . intrebrea mea este bataia si lovirea si agresiuna fac parte din aceasi gcategorie ?
1) Lovirea sau alte violente este una dintre infractiunile des întâlnite în practică.Iată, ce spune Legea Penală (C. Penal) :
Lovirea şi vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii
Art. 180
Lovirea sau alte violenţe
Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 11 şi 21 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
2)
”intreb pentru ca eu am luata de cineva in masina care a tras de mine nu ma lasat sa ies din masina ma impins ,,iar eu cand am spus acestea cei d elpolitie miau spus ca nu face parte din bataie lovire agresiune si alte violente faptul ca acest individ ma impins si a tras de mine si am fost pusa sa semnez ulterior ca nu am fost batuta lovita agresata sau alte violente va rog frumos sami spuenti si mie ca nu inteleg nimik face parte din lovire agresiune sau alte violente aceasta fapta ca ei zic ca nu dar in ce categorie face parte?astept rapuns ,multumesc”
Cred că ar fi mai bine să mergeți la un BUN avocat specialist/practicant în drept penal și să-i cereți o părere.Numai dvs. cunoașteți cu adevărat cum s-au petrecut faptele.Nu trebuia să semnați că NU ați fost bătută etc etc Așa ceva NU este o procedură corectă.Mi se pare : ori că, poliția Nu avea chef de muncă ; ori, că este ceva la mijloc.Aveți ceva martori ?
Organul de cercetare penală, trebuia să vă comunice să depuneți o plângere penală, să vă citeze, să vă audieze și să dați o declarație.Să întocmească un Referat cu privire la faptă, să predea procurorului (șefului său ce conduce acea echipă de cercetare penală) acel referat cu propunere de începere a urmăririi penale sau nu.Procurorul vă comunica o Ordonanță sau Rezoluție cu Î.U.P sau cu N.U.P. De la primire aveați dreptul să contestați în 20 de zile actul procurorului (de 2 ori).A treia oară ajungeați în instanța penală.Aceasta judeca cauza și se pronunța.
~ final discuție ~