avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj-cic-somaj....
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj-cic-somaj....

buna ziua
as dori un sfat de la dvs.
sunt in cic cu al 2 -lea copil care o sa se incheie pe data de 19 februarie 2013. am intrat in CIC din somaj. inainte de a intra in somaj am lucrat 2 luni revenita din CIC1 apoi mi s a desfintat postul.
cand am intrat in cic 2 mi-au mai ramas 10 zile de somaj.
avand in vedere ca de cateva luni caut un loc de munca si nu am gasit , ma vad nevoita sa ma reintorc in acest "mini" somaj :)
intrebarile mele sunt:
1. cand trebuie sa ma prezint la AJOFM pt a face cererea de continuare a somajului, in data de 20 febr??
2. mai trebuiesc si alte acte?
3. in conditiile in care cat am fost in somaj am beneficiat de concediu medical 2 luni acum ,aceste 10 zile le mai pot prelungi prin somaj?
4. daca as gasi sa ma angajez pe o perioada determinata , la finele aceste perioade pot beneficia de un nou somaj? cat timp trebuie sa fie perioada lucrata?
5. as avea o alta varianta (in conditiile in care nu imi gasesc de lucru) pt a putea fi asigurata la sanatate??
multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:30, 19 Decembrie 2012
alissa1983 a scris:

buna ziua

5. as avea o alta varianta (in conditiile in care nu imi gasesc de lucru) pt a putea fi asigurata la sanatate??
multumesc frumos.


Varianta ar fi sa va platiti singura contributia la sanatate( intrati in categoria persoanelor fara venit punctul 5 din [ link extern ] .

1. Concediile medicale si CCC suspenda indemnizatia de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa terminarea acestora.

2. Repunerea în platã a indemnizatiei de somaj, dupã suspendarea pentru CCC, se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data suspendarii indemnizatiei de somaj.

3. Pentru repunerea în platã a indemnizatiei de somaj veti completa o cerere la Agentia de Somaj si veti depune si o copie dupa decizia de acordare a indemnizatiei pentru CCC, decizie in care scrie data pana la care veti primi indemnizatia.

4. Cele 10 zile de somaj pe care le mai aveti le puteti "prelungi" prin concedii medicale sau prin incheierea unui contract individual de munca pe perioada determinata de cel mult 12 luni.

5. Pe perioada de somaj indemnizat si a concediilor medicale sunteti asigurata la sanatate si la pensie.

6. Dupa ce se termina perioada de somaj indemnizat, daca nu va angajati, puteti plati contributia lunara la sanatate, asa cum v-a spus colega mea mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)
Master - somaj - cic1 - concediu medical - cic2 P. Alina P. Alina Buna ziua! Am si eu o intrebare...ma aflu in cic pana pe 22 noiembrie, cand fetita implineste 2 ani. Am intrat in cic dupa terminarea masterului(iulie 2010), ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil din somaj arg ramona arg ramona buna ziua .am si eu o intrebare.am terminat facultatea (nu la zi),am intrat in somaj si intre timp am ramas insarcinata,somajul se termina pe 30.03.2011,iar ... (vezi toată discuția)