avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... suspendare. Termen. Repunere pe rol. Mod de calculare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

suspendare. Termen. Repunere pe rol. Mod de calculare suspendare, repunere pe rol.

I. 1. Care este termen de repunere pe rol la suspendare revendicare imobiliară?
I . 1.1. 6 luni? un an?

TERMENE DE JUDECATÃ:

Data Detalii

19/01/2012 Suspendat

Solutie: În conformitate cu dispoziţiile art. 155 ind. 1 Cod procedură civilă. 24/05/2012 Suspendat

Solutie: Menţine măsura suspendării conform art. 155 ind. 1 Cpc Pagina 1

Ultima actualizare: 24.05.2012

I.2. Care este termen de repunere pe rol la suspendare revendicare imobiliară?
I. 2. 1. 6 luni/ un an din 24.05.2012?
I. 2. 2. 6 LUNI /Un an din 19.01.2012?
Cel mai recent răspuns: Popescu2012 , utilizator 06:39, 21 Decembrie 2012
O instanță „imparțială” (așa cum ați vrea D-voastră) nu va putea fi niciodată „forțată” (așa cum aveți D-voastră impresia). ;)

Deci hotărâți-vă până la urmă ce doriți? O instanță imparțială, sau una pe care să o puteți forța?

Faptul că nu vi s-au comunicat „motivele” suspendării nu vă absolvă de culpă pentru faptul că timp de mai mult de un an nu v-ați interesat de acel proces.

Încercați să înțelegeți că aveți și obligații, nu doar drepturi.
cursul perimarii se intrerupe cu perioada in care procesul a fost repus pe rol? Ce problemă ar fi in cazul acesta?
Stimate domnule utilizator Patrick_

''Detaliați puțin (cu art. Nr... Lege nr... ) referitor la ce înțelegeți prin „ nu v-ați interesat de acel proces ”, și ''obligatii'' Și vă vom putea răspunde(intelege) mai concret...''

Vă rog să îmi ''comunicati'' și dacă considerați că '' obligatia'' subsemnatului de '' a mă interesa de acel proces ” a fost sau nu lezata '' timp de mai mult de un an '' prin încălcarea legii 544 /2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, respectiv prin nepublicarea detaliilor despre dosare postate pe portalul instanțelor de judecată, respectiv a '' motivelor suspendării'', care în alte dosare, cu alțe părți, cu același obiect, sunt postate și '' motivele suspendării', de către '' instanta imparțială”, '' ne / forțată”

Cine e răspunzător pentru incalcarea legii 544 /2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, prin faptul că nu sunt detalii despre dosare postate pe portalul instanțelor de judecată, respectiv cele menționate mai sus?
Judecătorul, grefierul, Judecătoria?

Vă mulțumesc anticipat pentru sprijinul /raspunsul acordat.
Art. 3 și 4 din LEGEA numarul 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public:

Art. 3. – Asigurarea, de catre autoritatile si institutiile publice, a accesului la informatiile de interes public se face din oficiu sau la cerere, prin intermediul compartimentului pentru relatii publice sau al persoanei desemnate în acest scop.
Art. 4. – (1) Pentru asigurarea accesului oricarei persoane la informatiile de interes public, autoritatile si institutiile publice au obligatia de a organiza compartimente specializate de informare si relatii publice sau de a desemna persoane cu atributii în acest domeniu.
(2) Atributiile, organizarea si functionarea compartimentelor de relatii publice se stabilesc, pe baza dispozitiilor prezentei legi, prin regulamentul de organizare si functionare a autoritatii sau institutiei publice respective.


Trebuia să faceți o cerere compartimentului de relații cu publicul a acelei instanțe (sau la registratură în acest caz) cu privire la informația solicitată, iar dacă nu vi s-ar fi răspuns solicitării erați în drept să invocați prevederile Legii 544.

Simplul fapt că pe site-ul acelei instanțe nu ați găsit ceea ce ați crezut că ar trebui să fie postat nu înseamnă că vi s-a îngrădit dreptul la o informație publică.
„A îngrădi dreptul” înseamnă a „restricționa dreptul” unei persoane, ori D-voastră nu vi s-a restricționat acest drept.
Pur și simplu ați căutat pe net și nu ați găsit ceea ce vroiați să găsiți. Poate nu ați căutat unde trebuie... sau poate informația nu era pur și simplu pe net... Dar asta nu înseamnă că acea instituție va îngrădit un drept.

Repunerea cauzei pe rol întrerupe termenul de perimare, ceea ce înseamnă că la o următoare suspendare va începe să curgă un nou termen de un an.

Oricum, dacă aveți un proces suspendat mai mult de un an pe motive care vă sunt imputabile, nu puteți invoca faptul că pe site-ul instanței nu a fost postată o informație în acest sens.
Ar fi trebuit să fiți mai diligent și să vă interesați de soarta acelui proces conform art. 129 alin. 1. C. proc. civ.
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2012
Patrick_, utilizator

Cpc Art. 129 Partile au indatorirea ca, in conditiile legii, sa urmareasca desfasurarea si finalizarea procesului.

Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public

Art. 3. Asigurarea de catre autoritatile si institutiile publice a accesului la informatiile de interes public se face din oficiu sau la cerere, prin intermediul compartimentului pentru relatii publice sau al persoanei desemnate in acest scop.

Art. 22. 1) In cazul in care o persoana se considera vatamata in drepturile sale, prevazute in prezenta lege, aceasta poate face plangere la sectia de contencios administrativ a tribunalului in a carei raza teritoriala domiciliaza sau in a carei raza teritoriala se afla sediul autoritatii ori al institutiei publice. Plingerea se face in termen de 30 de zile de la data expirarii termenului prevazut la art. 7. (2) Instanta poate obliga autoritatea sau institutia publica sa furnizeze informatiile de interes public solicitate si sa plateasca daune morale si/sau patrimoniale. (3) Hotararea tribunalului este supusa recursului. (4) Decizia Curtii de apel este definitiva si irevocabila. (5) Atat plangerea, cat si apelul se judeca in instanta in procedura de urgenta si sunt scutite de taxa de timbru.

'' Am fost diligent și m-am interesat de soarta acelui proces conform art. 129 alin. 1. C. proc. civ.'', respectiv am urmărit în condiţiile legii desfasurarea si finalizarea procesului și pe portalul instanțelor de judecată, iar detaliile despre dosare postate pe portalul instanțelor de judecată în dosarul meu nu au fost publicate/postate /comunicate. Dreptul meu prevazute de Legea nr.544 /2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, respectiv detalii despre dosare postate pe portalul instanțelor de judecată a fost vatamat astfel :

R. 2. : potrivit actualizare din 11.12.12 :

Când va fi termen pentru soluţionarea cererii de acordare ajutor public judiciar potrivit actualizare din 14.12.2012!?

05/10/2012 Amână cauza Solutie: Soluţionarea cererii de ajutor public judiciar 14/12/2012 Solutie: Pagina 1 Ultima actualizare: 14.12.2012

R. 2. 1.: deci, potrivit actualizare din 11.12.12 (de la R. 2.) termenul acordat în 05.10.2012 pentru soluționarea cererii de acordare ajutor public judiciar ar fi trebuit să fie în 14.12.12. În 14.12.12 ar fi trebuit să scrie soluția admisă sau respinsă a cererii de acordare ajutor public judiciar pentru a putea face demersurile necesare funcție de aceasta hotărâre /incheiere..

În loc de aceasta, scrie astfel în actualizare din 14.12.12 :

R.3.1. CÃnd a fost termen pentru soluționarea cererii de acordare ajutor public judiciar, ultima actualizare 14.12.12? Acelasi dosar,insÄ pe 14.12.12 apare termen din 13.12.12, care în actualizare din 11.12.12 nu apare!!?

05/10/2012 Amână cauza

Solutie: Soluţionarea cererii de ajutor public judiciar 13/12/2012 respinge cererea

Solutie: respinge cererea de reexaminare a taxei de timbru 14/12/2012 Anulează cererea

Solutie: Anulează cererea ca netimbrată. Pagina 1

Ultima actualizare: 14.12.2012

P.8.: NU mi-i s-a comunicat nici o încheiere cu nici un motiv, și nici un fel de alt act extra /judiciar sau citatie, deși subsemnatul am solicitat în fiecare /toate cererile depuse, comunicarea subsemnatului în străinătate cu scrisoare recomandata a tuturor actelor extra /judiciare din dosar inclusiv a termenului /deciziei /hotărârii acordate cererii de acordare ajutor public judiciar,pentru a putea face în termen util demersurile /actele extra /judiciare necesare funcție de aceste decizii, potrivit regulament CE 1393 din 2007 privind notificarea sau comunicarea in statele membre a actelor judiciare si extrajudiciare, întrucât subsemnatul locuiește în străinătate, iar din acest motiv, Îmi este imposibil luarea la cunoştinţă a actelor extra /judiciare comunicate în lipsa mea în România.

I. 1. La cererea cui nu /se comunica pe portalul instanțelor de judecată detalii despre dosare? La vecinul meu apare termen /hotărâre /soluție cerere acordare ajutor public judiciar , motive suspendare, și alte detalii despre dosare postate pe portalul instanțelor de judecată deși el nu a cerut aceasta.
La mine nu apare termen /hotărâre /soluție cerere acordare ajutor public judiciar, motive suspendare și alte detalii despre dosare postate pe portalul instanțelor de judecată deși eu nu am cerut aceasta.

Mie nu mi - a fost restrictionat/îngrădit dreptul la liberul acces la informaţiile de interes public, ci mie mi-a fost VATAMAT dreptul meu prevazut de Legea nr.544 /2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, respectiv în detalii despre dosare postate pe portalul instanțelor de judecată, așa cum am descris mai sus



Astfel :


Alte discuții în legătură

Accesul ziaristilor la informatiile din dosar; antepronuntare pe exceptia netimbrarii - posibil motiv de recuzare a judecatorului? Ceausescu Liliana - Birou de Mediator Ceausescu Liliana - Birou de Mediator Speta: 1. Actiune in pretentii pentru chirie, cu 2 parti: stat prin administrator RAPPS (declarata societate comerciala) vs persoana fizica 2. Statul a ... (vezi toată discuția)
Urgent - repunere pe rol Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Am primit o citatie pt judecarea perimarii unui dosar. Pe Portal apare ca procesul a fost suspendat in baza art.242 alin.1 pct.2 cpc. Este ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer inspectiei judiciare sa puna la dispozitie actele verificate?? aidu aidu Am facut sesizare la IJ privind abateri disciplinare savarsite de un judecator - intre care vreau sa ma refer la fraudarea sistemului de repartizare aleatoare ... (vezi toată discuția)