Am vazut o intrebare legata de acest subiect . Coindivizarii avind aceleasi drepturi pina la iesirea din indiviziune , are rost introducerea unei cereri de retentie ? Ma refer la cazul in care unul dintre coindivizari incearca pe toate caile sa-l indeparteze din imobil pe celalalt , ambii avind cote ideale .Actiunea de partaj judiciar fiind pe rol .Iar daca cererea de retentie se introduce , aceasta se poate referi la o parte din imobil cu mentiunea ca retentia sa se aprobe pina la finalizarea actiunii de partaj ??
Invocarea dreptului de retentie se face atunci cand unul dintre coindivizari isi doreste evacuarea celuilalt pana la finalizarea actiunii de partaj. Atunci se poate invoca cu succes dreptul de retentie pentru a paraliza cererea de evacuare.
In rest, daca nu se pune problema evacuarii nu isi are locul nici invocarea dreptului de retentie.
Am inteles . Cu toate ca dupa parerea mea atit dreptul la retentie cit si dorinta celuilalt de al evacua este total anapoda d, eoarece pe 114 cpc ambii au drepturi egale , avind cote ideale , pina la selutionarea partajului judiciar . Ce parere aveti ?
Actiune in evacuare?
gabiano
Am o nelamurire in ceea ce priveste dreptul proprietarului de a se adresa instantei prin promovarea actiunii in evacuare asupra unei persoane fara titlu!
A ... (vezi toată discuția)