In anl 1983 am avut lucra la o unitate miniera o perioada de 6 luni in subteran in procent de 70%. La incheierea activitatii, s-a completat gresit perioada lucrata, trecandu-se in cartea de munca 6 luni in proportie de 100%.
Recent am transmis la respectiva unitate cartea de munca pentru rectificarea inscrisului in conformitate cu realitatea si adeverinta emisa de aceiasi unitate in anul 2009. Angajatul de la resurse umane, in loc sa opereze la rubrica de mentiuni, perioada reala de 70%, a modificat respectivele inscrisuri procedand la calcularea procentului respectiv din cele 6 luni.
In aceste conditii, cartea mea de munca a suferit modificari care nu sunt conforme si nici nu pot fi luate in considerarea la Casa de Pensii pentru calcularea varstei de pensionare.
In aceste conditii, ce pot face pentru a indrepta eraorea produsa si efectuarea modificarii corecte?
Solicitati eliberarea unei adeverinte de vechime pentru acea perioada , iar la Casa de pensii le puteti spune ca pentru acea perioada sa va ia in calcul adeverinta de vechime ..
De asemenea, angajatorul poate emite o adresa catre Casa de Pensii prin care sa specifice ca datele din carnetul de munca sunt gresite si ca cele conforme cu realitatea sunt cele din adev. de vechime.
Pensii
pirvan_pantilie
Buna ziua,
Am lucrat 3 ani 7 luni si 3 zile la IPEG, in functia de sondor subteran,beneficiind de grupa I speciala. Ulterior m-am tansferat la o mina de ... (vezi toată discuția)