am un angajat care are contract pe perioada determinata si doresc sa il trimit in somaj inainte de data la care ar trebui sa inceteze de drept. se poate sa fac incetarea cu art.65 cu respectarea preavizului de 20 zile lucratoare? daca cele 20 zile nu se implinesc pana la data incetarii de drept, cum ar trebui sa inchei contractul de munca? va multumesc
Incetarea de drept a c.i.m da dreptul angajatului sa beneficieze de indemnizatie de somaj, daca indeplineste si celelalte conditii prevazute de lege. Nu trebuie neaparat sa-l concediati.
1. daca se doreste concedierea inainte de expirarea termenului pentru care s-a incheiat c.i.m., atunci incetarea va avea loc in baza art.65 C.mun.
2. Daca preavizul se sfarseste dupa expirarea perioadei pentru care s-a incheiat c.i.m., atunci incetarea va avea loc in baza art.56 alin.1 lit.i C.mun. - incetare de drept a c.i.m.
Concediere
kiro
As vrea sa stiu daca exista variante de concediere ce pot sa imi permita sa iau somaj, cu exceptia aceleia in care angajatorul trebuie sa faca restructurari? (vezi toată discuția)