avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intretinere

Salut ma intereseaza si pe mine daca poate sa ma ajute cineva unde trebuie sa ma duc sau ce sa fac ca sa le verifice actele la intretinere la asociatia de propietari unde locuiesc ? Deoarece fura si nu vreau sa ma bat cu presedinta si cu administratoraX-( ,ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: varza , utilizator 00:33, 7 Ianuarie 2013
Uitati ce zice legea:
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe lângă drepturile si îndatoririle prevăzute în statutul asociatiei de proprietari, au si următoarele drepturi si obligatii:
A. Drepturi:
c) să cunoască toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si să aibă acces, la cerere, la orice document al acesteia;
d) să primească explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, eventual, să o conteste la presedintele asociatiei de proprietari, în termen de 10 zile de la afisarea listei de plată. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat să răspundă la contestaÑie în termen de 7 zile;

Actionati in etape:
- etapa 1: faceti o cerere scrisa catre presedinte pentru a obtine ceea ce doriti dvs, explicatii despre calculul cotei de intretinere, din ce este format, ce fonduri are asociatia, etc;
- etapa 2: sesizare scrisa la primaria sectorului la serviciul de indrumare si control asociatii de proprietari

problema este ca presedinta de bloc este mana in mana cu administratora,si am vazut ca in fiecare luna vine pentru reparati bloc cate 60 ron pe apartament si sunt 105 apartamente,unde se duc bani astia ca nu am vazut nimic reparat,si am inteles ca cumnatul administratorei lucreaza la o firma si ii elibereaza facturi pentru asa zise reparati ,asta ma intereseaza e pot sa le fac?
Ai dreptul sa soliciti o situatie detaliata cu costurile pentru apartamentul tau(adica sa ti se comunice ca sa reparat balustrada cu 1000 ron si din cei 1000ron 52.68 iti revin tie). reparatiile trebuiesc discutate in comitet si aprobate cu cereri de oferta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lista de intretinere Elenapusa Elenapusa Cand 2 luni la rand (ianuarie 2016 si februarie 2016) listele de intretinere sunt scrise de mana administratorei, si afisate la avizier fara semnatura ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere raluka raluka am si eu o problema cu penalitatile de la intretinere. Am in prezent 500lei penalitati, nu am platit deloc din ele, intrucat consider ca nu au fost calculate ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu administratora de bloc unde ma indrumati sa merg, la primarie nu am primit nici un fel de ajutor! Gabriel Toth Gabriel Toth De foarte multa vreme, ma confrunt cu probleme uriase privind plata intretinerii la bloc din culpa administratorei, cui sa ma adresez, am 7000 de lei ... (vezi toată discuția)