avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Analiza oferta - modificare propunere financiara
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Analiza oferta - modificare propunere financiara

Daca un ofertant, prin raspunsurile la clarificari a modificat valoarea in structura dar totalul a ramas neschimbat cu cel ofertat initial,au ramas identice si articolele de deviz, se poate considera ca si-a schimbat oferta si devine neconforma?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Faneli , utilizator 10:35, 21 Decembrie 2012
Este neconforma deoarece a modificat continutul propunerii financiare, singura situatie acceptata fiind cea prevazuta la art. 80 alin (2) din HG 925/2006.
Revin cu o precizare, dar nu cred ca vizeaza cazul dumneavoastra atata timp cat articolele din deviz au ramas indentice. O modificare a propunerii financiare mai poate fi acceptata ca urmare a unei solicitari de clarificari privind propunerea tehnica iar ofertantul face o corectare tehnica minora cu influenta asupra continutului propunerii financiare. Ex: la o lucrare ofertantul a omis sa includa un material cu o valoare foarte mica in raport de valoarea totala a contractului. Conditia este ca aceasta modificare sa nu conduca la modificarea clasamentului ofertantilor participanti la procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatitie deschisa MOLDOVAN MIRELA MOLDOVAN MIRELA Buna ziua In cadrul unei proceduri de atribuire prin licitatie deschisa, daca la oferta tehnica s-a strecurat o mica greseala si a fost ofertata la un articol ... (vezi toată discuția)
Solicitare de clarificari adina83 adina83 In urma solicitarilor primite de la autoritatea contractanta stipulate in porcesul verbal de deschidere a ofertelor, acolo s-a specificat ca in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli diverse si neprevazute Ema2013 Ema2013 Prin Fisa de date a achizitiei s- a solicitat ca la nivelul propunerii financiare toti operatorii economici sa cuprinda valoarea aferenta procentului de ... (vezi toată discuția)