avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire fara hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire fara hotarare judecatoreasca

in anul 2007 am contractat un card de credit la banca. luna aceasta mi-a oprit intreaga suma care imi intra pe cardul de salar, acesti bani sunt norma de hrana si indemnizatia cresterea copil. am cerut sa mi se aduca la cunostinta de hotararea judecatoreasca prin care s-a dispus aceasta poprire, iar ei mi-au spus ca nu au si au invocat un articol din acel contract pe care nu (cred)ca l-am semnat. am fost in sediul bancii si mi-au spus ca nu au ce sa faca. au dreptul sa faca lucrul asta?
am ramas acum cu 2 copii, in pragul sarbatorilor fara nici un ban. vreau un ajutor urgent sa recuperez macar indemnizatia. sunt disperat.:((
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ymg24 , utilizator 16:31, 19 Decembrie 2012
Banuiesc ca printr-un card de credit vreti sa spuneti ca ati scos sume de bani, de genul contului pentru nevoi personale. Probabil ati semnat un contract, altfel nu v-ar fi dat banii. In acest caz nu e nevoie de hotarare judecatoreasca, contractele de imprumut sunt prin ele insele titluri executorii si pot fi puse in executare.

Vis-a-vis de blocarea tututor banilor din cont, trebuie sa stiti ca bancile, atunci cand primesc o adresa de poprire, blocheaza toata suma din cont, nu sunt obligate sa retina doar ce poate fi blocat si nu verifica ce parte din suma din cont reprezinta sume cu destinatie speciala.

Puteti face contestatie la executare pentru a vi se restitui banii blocati fara drept, insa va dura pana se solutioneaza. Ar fi bine sa faceti contestatia cat mai curand pentru ca aveti acest drept doar 15 zile de la data la care ati aflat de poprire.

Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
Dana Fatol, Avocat
totodata trebuie vazuta oug111/2010 prin care se specifica ca aceasta indemnizatie nu poate fi considerata suma de poprire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont indemnizație, alocație și cont card de credit fără înștiințare DDADDA DDADDA Buna ziua, Sotiei mele i-au fost blocate conturile pentru o datorie de 400 ron, care reprezinta o amenda RATB din 2005 si una rutiera din 2010. Problema ... (vezi toată discuția)
Kruk poate pune poprire pe cardurile de credit ( de cumparaturi ... KmMihai KmMihai Kruk poate pune poprire pe cardurile de credit ( de cumparaturi ? Daca da , in ce conditii. Multumesc (vezi toată discuția)
Poprire pe contul de salariu alexandrasibiu alexandrasibiu Buna ziua am o nelamurire.In data de 30 .08.2011 am fost la un executor judecatoresc pentru a da o declaratie cu privire la bunurile pe care le detin in ... (vezi toată discuția)