avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Plingere depusa la CEDO acum 4 ani; Reclamantul a ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Plingere depusa la CEDO acum 4 ani; Reclamantul a decedat; CEDO va emite solutiea?

Buna ziua;
Expun catre dvs. urmatoarele: In toamna lu' 2004, tatal meu a inaintat o plingere catre CEDO (legata de aplicarea Legilor Funciare); cererea a fost acceptata si inregistrata, apoi timp de 2-3 ani s-a corespondat cu Grefierul CEDO.
De curind tatal meu a decedat. Intrebarea mea ar fi:

Plingerea inregistrata la CEDO isi va continua normal "drumul" solutionarii? Ce trebuie sa fac eu? Anunt printr-o adresa scrisa CEDO de decesul reclamantului (tatal meu) astfel incit solutionarea plingerii sa continue? Sau ...?! Nu stiu. :sorry:

(Sper din toata inima sa nu fie nevoie de reluarea si reinregistrarea unei noi cereri unde recalamntii sa fie mostenitorii tatalui meu.)
Ultima modificare: Joi, 5 Februarie 2009
Balaurul, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:03, 7 Februarie 2009
În cazul decesului reclamantului persoană fizică, succesorii acestuia pot continua procedura în faţa Curţii dacă au la rândul lor un interes de a dovedi încălcarea Convenţiei. În situaţia în care interesul moştenitorilor nu este suficient pentru a justifica continuarea procedurii, Curtea va decide radierea cauzei de pe rol.
Plingerea CEDO vizind restituirile funciare (pe legile funciare) eu cred ca DA , si noi mostenitorii avem interes in solutionarea speţei.
Da, avand calitatea de mostenitori in cazul dat nu puteti avea probleme.
Balaurul a scris:

Plingerea CEDO vizind restituirile funciare (pe legile funciare) eu cred ca DA , si noi mostenitorii avem interes in solutionarea speţei.

Eu am facut acea precizare referindu-ma la jurisprudenta CEDO .... :)
Eu am inteles, Elis.
Acum cred ca a inteles si userul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de urmas in sesizarea cedo? Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Din partea tatalui si unchiului meu decedati in noiembrie, respectiv decembrie 2008, exista la CEDO o plangere privitoare la Legea 10/2001 (despagubiri ... (vezi toată discuția)
Care este procedura pentru a fi declarat mostenitor ? Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Mi-a murit mama acum 5 luni. Tatal meu a ramas in casa locuita de mama. Suntem doi la parinti: eu si cu fratele meu. Pe actul de proprietate al ... (vezi toată discuția)
Declartie acceptare succesiune elenaelisa elenaelisa Va rog sa-mi dati un sfat cum sa procedez pt a face un certificat de mostenitor cu costuri cat mai mici. Am inteles ca trebuie facuta aceasta declaratie si ... (vezi toată discuția)